Je hebt van die smaakcombinaties die terug blijven komen. En hoe ze ook komen, ze zijn telkens weer verrukkelijk lekker! Het gouden trio van kokos met pecan en pure chocolade is bijna een klassieker op Bakkriebels. Deze keer maken we er rotsjes mee. Zoals pindarotsjes maar dan zonder pinda maar met pecan en kokos. Volgens mij zijn deze kokos – pecan rotsjes ook nog eens stukken lekkerder dan de overbekende pindarotsjes. Neem jij ook de proef op de som?
Van één naar vijf
Mijn allereerste ervaring met het gouden trio van kokos – pecan en pure chocolade is te danken aan een Tony’s reep. Daarna was ik helemaal om en bakte ik er chocolate chip cookies van. Gevolgd door spuitchocolade, fudge en rocky road. Met de komst van het recept voor deze kokos – pecanrotsjes staat de teller op vijf. En ik beloof niet dat het de laatste al is. Want zeg nou zelf, brownies met kokos en pecan klinkt toch ook verrukkelijk?
In samenwerking met Céréal
Het idee voor deze verrukkelijk lekkere kokos – pindarotsjes ontstond nadat ik mij bij Pr-Bureau ‘Kroon op het werk’ ingeschreven had voor een samenwerking met Céréal. Zij zochten bloggers die minimaal twee recepten wilden ontwikkelen met hun producten. En zo stond er een aantal weken geleden een pakketbezorger op de stoep met een prachtige (bak)box vol producten. Van koekjes tot chocolade en zelfs hagelslag. Van de vier ingrediënten die je nodig hebt om deze rotsjes te maken zijn er maar liefst twee van Céréal.
De basis is pure chocolade
Als eerste heb je natuurlijk chocolade nodig. Pure chocolade om precies te zijn. Waar ik daar vroeger nooit van hield, ben ik er nu gek op. Maar soms smaakt pure chocolade ook heel zoet. Natuurlijk kan je kiezen voor pure chocolade met een hoger cacao percentage, maar die vind ik dan vaak te bitter. De pure chocolade van Céréal heeft in dat opzicht een hele goede balans zonder bitterheid. Céréal produceert deze chocolade met maar liefst 96% minder suiker dan vergelijkbare repen pure chocolade. Ook worden de tabletten gemaakt zonder palmolie en bevatten ze geen kleurstoffen of conserveermiddelen.
Een knapperige bite van kokoskoekjes
Het tweede ingrediënt dat afkomstig is van Céréal is de kokoskoekjes. Koekjes zijn een perfect ingrediënt voor dit soort rotsjes. Het zorgt voor een heerlijk knapperige bite. De kokoskoekjes van Céréal zijn ook echt lekker en hebben een fijne kokossmaak. Ook deze koekjes worden met stukken minder, ja zelfs helemaal geen suiker, gemaakt! Eén koekje bevat 48 kcal en heeft een nutri-score A. Wil je eens goed nalezen hoe het precies zit? Kijk dan eens op de productpagina van Céréal.
Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Met onderstaande afbeelding herken je het recept altijd makkelijk en snel tussen de overige opgeslagen recepten.
Koemelkvrij
Joepie! Alle ingrediënten van dit recept zijn koemelkvrij. Dat betekend dat jij niets hoeft te vervangen of ergens rekening mee hoeft te houden. Uiteraard geldt dit alleen wanneer je de chocolade en koekjes van Céréal gebruikt.
Kokos – Pecan rotsjes
Ingrediënten
- 160 gram Pure chocolade Céréal
- 6 kokoskoekjes Céréal
- 75 gram pecannoten
- 60 gram kokosblokjes
Instructies
- Leg een stukje bakpapier op een snijplank of bakplaat.
- Breek de kokoskoekjes van Céréal in stukken van ongeveer 1,5 cm groot.
- Breek ook de pecannoten in wat kleinere stukken.
- Meng de gebroken kokoskoekjes en pecannoten met de kokosblokjes.
- Smelt de pure chocolade.
- Voeg de gesmolten pure chocolade toe aan de overige ingrediënten.
- Roer alles goed door elkaar.
- Schep met hulp van twee eetlepels hoopjes op de met bakpapier beklede snijplank of bakplaat.
- Laat de chocolade uitharden.