Kleine zoete verleidingen·Valentijn

Chocolade Marshmallows

Snel naar recept

Marshmallows zelf maken is een heel goed idee! Heb jij dit al weleens gedaan? Het is niet zo ingewikkeld en ook nog eens snel gemaakt. Zelfgemaakte marshmallows zijn dan ook een goed idee om weg te geven. Zelfgemaakte chocolade marshmallows zijn een nog beter idee. Helemaal als die zachte kussentjes ook nog eens omhuld zijn met een heerlijke chocoladelaag. Nu er zoveel mensen in quarantaine zitten kan je vast wel iemand blij maken met deze traktatie!

Bijna 14 februari

Het is bijna Valentijnsdag. Heb jij iets met deze dag? Ik met de dag zelf niet zoveel. Wat mij betreft is elke dag een goede dag om iemand te laten merken dat je om hem of haar geeft. Iets lekkers maken met een Valentijnsthema vind ik echter wel heel leuk! En daarom post ik de komende tijd een paar hele lekkere en leuke recepten met jullie. Ze staan het hele jaar door online, dus kan je het ook op één van de andere 364 dagen van dit jaar maken om iemand te vertellen dat je van hem of haar houdt. Of om iemand te laten weten dat je aan haar denkt.

Nachtje weg

Afgelopen weekend was ik heerlijk een nachtje weg met Rosalie. We sliepen bij hotel Olympia in Brugge. (Aanrader! Want de bedden liggen goed en het is schoon. En het is op loopafstand van het centrum met gratis parkeren op een parkeerplaats nog geen 100 meter van het hotel) Zaterdag zijn we een dagje aan het zoet shoppen geweest. Als echte zoete meisjes gingen we natuurlijk even bij Claire’s kijken, de winkel die vol hangt met tassen, haaraccesoires en sieraden. Maar we kochten vooral veel zoete lekkernijen, chocolade en marshmallows.

Marshmallows zelf maken

Door al die lekkere winkeltjes kreeg ik weer heel veel inspiratie! Zo werd ik, onder andere herinnert aan het marshmallow recept dat ik online heb staan. Door een kleine aanpassing in het recept heb ik er nu een chocolade versie van gemaakt. Omhuld door een laagje knapperige chocolade, is dit zachte kussentje nog lekkerder! Versierd met wat rode chocolade, musketzaad in roze, rood en wit en de leuke suikerhartjes van Bouwhuis.com ben ik bijna verliefd op deze marshmallows. Zo leuk, maar vooral ook heel erg lekker.

Koemelkvrij

Dit recept bevat geen koemelk. Let er bij het kopen van de chocolade wel op dat je een pure chocolade zonder koemelk neemt. In een enkel geval bevat pure chocolade namelijk wel koemelk. Heb je geen koemelk allergie of hoef je geen rekening te houden met iemand met een koemelkallergie dan is melkchocolade of witte chocolade ook erg lekker!

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding zodat je het recept altijd makkelijk terug kunt vinden.

2 gedachten over “Chocolade Marshmallows

  1. Goeiedag, bij de ingrediënten staat: “45 gram gepasteuriseerd eiwit of 1 L eiwit”, lees ik dat goed 1 liter eiwit, dit weegt toch meer dan 45 gram. Graag antwoord aub. Mvg

    1. Ha Lena,

      Oeps! Ik heb er bij het uitwerken van het recept geen erg in gehad dat L zowel voor liter als voor de maat van het ei kan staan. Ik bedoelde hiermee de maat van het ei en geen liter eiwit.

      Groetjes Adriënne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *