chocolade·Kerst·Kleine zoete verleidingen

Kerst Cookie bonbons

Snel naar recept
Vandaag een simpel maar heel lekker recept voor jullie, namelijk een recept voor een grote bonbon. Het is niet zomaar een bonbon, maar één die goed gevuld is. Er zit namelijk een koekje in verstopt. In deze bonbons zit een lotus sandwichkoekje. Door hem te versieren met leuke kerstsprinkels en een hulstblaadje heb je in no time prachtige kerst cookie bonbons gemaakt.
Lotus sandwichkoekjes

Lotus sandwichkoekjes zijn nog niet zo lang op de Nederlandse markt. Een poos terug kwam ik in het buitenland al tegen. Nu zijn ze ook hier verkrijgbaar in 3 smaken: Speculoos, vanille en melkchocolade. Daarvan zijn de eerste twee vegan, en dus koemelkvrij. En lekker dat ze zijn! Je hapt er zo één of twee weg. Toen ik deze koekjes bij AH vond, vroeg ik mij af of ze ook in deze bonbons zouden passen. En YES! dat doen ze.

Kerstsprinkels van Dr. Oetker

Toen ik daarna bij onze eigen plaatselijke Coop een potje kerstsprinkels zag staan was ik verkocht! Ik had die dag namelijk naar sprinkels zitten zoeken maar nog niets besteld. Sprinklemixen zijn vaak wat duurder dan losse sprinkels en met mijn voorraad aan sprinkels wil ik maar liever even goed nadenken over de volgende aankoop. Bovendien zie ik altijd meer dan ik nodig heb. En ook verzendkosten hielden me tegen. Al die bezwaren verdwenen als sneeuw voor de zon bij het zien van de kerst sprinkelmix van Dr. Oetker. Daarin zitten kerstboompjes, sneeuwvlokken, rode parels, hagelslag in rood, groen en wit. Dit is echt een leuke mix! Perfect ook om mijn kerst koekjes bonbons te gaan maken.

Het maken van de bonbons

Eenmaal thuis moest het natuurlijk gelijk uitgeprobeerd worden. Wat ben ik blij met mijn gladde mal voor koekjes bonbons. Ik kocht hem een tijdje terug bij Annies bakspulletjes, de webwinkel waar ik ook de transfersheets koop. Bij gebruik van een gladde mal kan je namelijk heerlijk los gaan op de bovenkant. Ik hou er van om dingen naar eigen inzicht te decoreren. En kijk hoe leuk het weer geworden is!

Lekker variëren

Natuurlijk geef ik in het recept exact aan wat ik gebruikt heb zodat jij deze bonbons ook kan maken. Maar ik wil je ook alvast laten weten dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Want hé… smeltchocolade is er niet alleen in puur maar ook in melk en wit. En zelfs in ruby en gold. Welke je ook kiest, de hoeveelheden die je nodig hebt zijn altijd hetzelfde. De hoeveelheid koekjes is ook hetzelfde. Je kan echter wel variëren met de koekjes. Deze bonbons zijn gevuld met Lotus Sandwichkoekjes Vanille. Naast de andere twee sandwichkoekjes van Lotus, passen ook oreo’s en mini stroopwafeltjes in de mold. Kies en mix dus lekker naar je eigen voorkeur.

Koemelkvrij

De pure smeltchocolade die ik gebruikt heb is een koemelkvrije versie. Kijk altijd even goed bij de ingrediënten of jouw smeltchocolade ook koemelkvrij is. Voor dit recept heb ik de sandwichkoekjes van Lotus gebruikt. Ook deze zijn koemelkvrij.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande foto zodat je het altijd terug kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *