Review

Review chocolade transfersheets – Annie’s bakspulletjes

Onlangs plaatste ik een bestelling bij Annie’s bakspulletjes. Het was niet de eerste keer dat ik in deze webshop een bestelling plaatste. Annie verzend de bestellingen altijd heel snel, is mijn ervaring. En je wordt via de mail ook fijn op de hoogte gehouden van het hele proces. Tegenwoordig lijkt dat normaal maar laten we heel eerlijk zijn: Het is gewoon super handig en het komt ook betrouwbaar en professioneel over! Annie heeft ook leuke en originele producten die je niet in iedere webshop tegen komt. Op de Facebookpagina van Annie zag ik, dat ze tijdens haar vakantie nieuwe chocoladetransfersheet had ingekocht. Daar had ik vorig jaar al naar zitten kijken. Omdat ik toen niet direct een idee had wat ik met zo’n sheet zou willen doen wachtte ik nog even met bestellen. Maar tijdens onze vakantie in Oostenrijk, kijkend in de bakschappen en mij verwonderend over de chocoladedecoratie die je daar van bijvoorbeeld dr. Oetker kunt kopen, en onze Nederlandse bakschappen zonder die chocoladedecoratie dacht ik ineens terug aan de transfersheets van Annie. Want ja…! Die hebben wij! Alleen ben ik ze nog nooit tegengekomen op de foto’s van iemand die graag bakt. Dat wil niet zeggen dat niemand ze heeft. Anders had Annie ze nooit opnieuw ingekocht. Het wil wel zeggen dat er voor mij werk aan de winkel is 😉 Want iedereen die graag bakt moet van deze sheets weten. Zo kan je op hele eenvoudige manier je eigen chocoladedecoratie maken en hebben wij de Oostenrijkse (of Duitse of…) winkels en Dr. Oetker helemaal niet meer nodig. Vanaf nu maken wij onze chocolade decoratie zelf. En nog leuker dan dat Dr. Oetker dat doet. Annie heeft namelijk veel meer desings in haar assortiment dan alle voorgenoemde winkels en merken bij elkaar. Het enige wat ik nog moest doen was de proef op de som nemen. Want die sheets kunnen er dan wel mooi en leuk uitzien maar het is altijd de vraag of iets dan ook werkt zoals er verteld wordt.

 

Twee dagen na het plaatsen van de bestelling kwamen de sheets binnen. Ik bestelde 4 sheets en kreeg van Annie nog een oefenstukje erbij. Op de foto zie je een deel van mijn bestelling. Wauw! Hier kan je echt veel cupcakes o.i.d. mee decoreren! Ik wist dat de vellen ongeveer net zo groot zijn als een a4 vel maar ik had niet verwacht dat er zoveel op zouden zitten. Haha! Best een beetje dom 😉 Op de foto’s op de website kan je namelijk goed zien hoeveel je uit één sheet kan halen. Met deze voorraad kan ik nog heel veel baksels decoreren.

 

De sheets zijn gemaakt van gevormd plastic. In ieder kuiltje zit een mooie kleur tekening voor een mooi kleureffect. Op onderstaande foto zie je het verschil tussen de boven en onderkant van de vellen.

 

Na 2 weken had ik eindelijk tijd om de sheets uit te proberen. Volgens de meegestuurde aanwijzingen mag je chocolade smelten, in de kuiltjes doen en dan hup voor een uur de koelkast in. Daarna zou je de chocoladedecoratie er zo uit moeten kunnen halen. Ik was benieuwd of dat nu echt zo makkelijk werkte. Ik gebruikte deze keer pure smeltchocolade die ik bij Olala Chocolade in Arnhem gekocht had.

 

Eerst even verwarmen tot alles gesmolten was, terugkoelen met wat koude chocoladestukjes erbij, wachten tot dat gesmolten is en dan hup in een spuitzakje. En daarna hup in een stukje sheet. Die sheets kan je trouwens ook makkelijk op maat knippen. Zo gebruik je alleen het deel van de sheet wat je nodig hebt. En blijft de rest mooi voor een andere keer. Na het uurtje in de koelkast kwam de chocolade verbazingwekkend makkelijk uit de sheets. Er bleef ook geen stukje van de kleurtekening achter. Hoe gaaf zijn die veren?

Of deze gitaar? Wauw! Had ik al gezegd dat ik dit echt te gek vind?

En toen de chocolade dan gemaakt was kon een lekker baksel er niet bij achterblijven. Snel wat cupcakes gebakken, een potje slagroom opgeklopt en eens even gekeken hoe de chocolade het als cupcakedecoratie doet. En dat maakte mij nog enthousiaster. Ik vind dit echt zo leuk. Kijk hoe gaaf die gitaar op een cupcake is. Hij is vrij groot om boven in de toef op een cupcakes te zetten. Dan krijg je zo’n hoge toren, haha. Hij blijft echter ook prima in de slagroomtoef hangen. En dan krijg je een heel ander effect. Is het niet gaaf? Wat sprinkels erbij maakt het helemaal af. De chocoladetransfersheet met deze gitaar vind je hier in de webshop bij Annie’s bakspulletjes. Deze gitaar is er niet alleen in het geel/oranje maar ook in het roze/bruin en zwart/oranje. Vind je deze nu echt te groot dan zijn er ook nog 2 kleuren, groen/crème en oranje/crème met een kleinere maat gitaar.

Je moet trouwens geen dikke plakken chocolade verwachten. Maar hey… Dat hoort toch ook helemaal niet bij een (chocolade)decoratie? Het is geen bonbon 😉 Of een flik 😉 Nou ja… Daar komt hij misschien nog wel bij in de buurt. Maar kijk eens bij de bakker hoe dun en fragiel de decoratie daar vaak is.

En één cupcake maken is natuurlijk niet echt oefenen, he 😉 En met de cupcakelovers hier in huis is dat ook echt net niets. Dus waren er nog meer cupcakes op te oefenen. Daar gebruikte ik de hartjes sheet voor. Kijk eens hoe leuk ze zijn. Hier passen er zelfs meerdere van in de toef van een cupcake. En ook hiervoor geldt weer: Wat sprinkels erbij maakt het helemaal af.

Heb ik je aangestoken met mijn enthousiasme? Hier vind je alle transfersheets op een rij. Om maar even wat te noemen: Bloemen, vlinders, aardbeien, vierkantjes, driehoeken, waaiers, brandweerman Sam, Minnie Mousse, Unicorn, Flamingo’s, Smileys. Voor elk wat wils dus. Per sheet betaal je slechts €1,75. Uit één zo’n chocolade sheet haal je ongeveer 20 – 40 chocolade decoraties. Afhankelijk van de grootte. Zelfs met de chocolade nog een stuk goedkoper dan de hierboven genoemde decoratie van dr. Oetker 😉

 Heb je je bestelling binnen dan kan je gelijk aan de slag met het basisrecept voor cake voor de cupcakes en de slagroom extra voor de toeven. Tip: Controleer alvast even of je alles in huis hebt 😉 Binnenkort hoop ik je te laten zien hoe je nog meer leuke en lekkere dingen hiermee kan maken. Ik heb nog wel wat ideetjes die ik wil uitvoeren en met jullie wil delen.

Een gedachte over “Review chocolade transfersheets – Annie’s bakspulletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *