IJs·Kerst

Mango – Passievrucht Pavlova met Kokosroom

Snel naar recept
Ik heb vandaag een waanzinnig lekker recept voor jullie! Deze pavlova is gevuld met kokosroom, sorbetijs Mango-Passievrucht, bolletjes verse mango en passievruchtvlees. Een smaakcombinatie die onzettend goed bij elkaar past en een tikkeltje tropisch aan doet.
Koemelkvrij dessert

Een paar maanden geleden kwam er een collega van Jasper, met zijn vrouw bij ons eten. Het is dan altijd weer een uitdaging om een dessert te bedenken waar ik zelf ook van mee kan eten en dat iedereen lekker vind. Met dit dessert ben ik meer dan geslaagd 😉 Het blijft lastig om op Pinterest te zoeken naar lekkere koemelkvrije desserts. Gelukkig heb ik in dit jaar al veel geleerd over het vervangen van producten en het koemelkvrij bakken. Ik hoop die kennis in 2021 wat meer met jullie te delen en vooral te laten zien dat mijn recepten veelal bruikbaar zijn voor mensen met en zonder koemelkallergie.

Sorbetijs

Voor dit dessert was ik op zoek naar iets met ijs. In onze plaatselijk supermarkt verkopen ze maar een paar soorten sorbetijs. Overigens wel lekkere smaken. Het mango passievruchtenijs van het merk G’woon is één van de drie verkrijgbare soorten. Nu hou ik heel erg van deze smaakcombinatie, dus was het niet moeilijk kiezen. De link met kokosslagroom was ook snel gelegd. Dat is de enige slagroom waar ik tot nu toe echt actief mee gebakken hebt.

Zonnig kerstdessert

Met dit dessert breng je het zonnetje in huis. Geel is een kleur die we niet zo vaak gebruiken in onze warme maaltijden. Het dessert is echter een uitzondering en hierbij kunnen we meer uitpakken met deze vrolijke kleur. Ik hou daar echt van. Het brengt zoveel vrolijkheid op tafel. Het lijdt dan ook geen twijfel dat dit dessert het goed doet op de kersttafel. Ondanks dat we kerst nu kleiner vieren, is en blijft het een feest waarbij we net dat beetje extra doen.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *