Grote koeken·Valentijn

Giant Chocolate chip en M&M’s cookie

Snel naar recept
Ben jij ook zo’n fan van chocolate chip cookies? Hier thuis houden we er allemaal heel veel van. Met het recept voor deze chocolate chip cookies kan je heel veel verschillende kanten op. Zo plaatste ik al eens een versie kleine koekjes met M&M’s. Daarna volgde er een XL formaat met hazelnoot. En nu is het dan tijd voor een Giant Chocolate Chip en M&M Cookie. Door de decoratie is het een leuke en lekkere traktatie voor Valentijnsdag. Maar ook met andere decoratie is dit een heerlijke koek die makkelijk weg hapt bij een kop koffie.
Valentijnsdag

Heb jij iets met Valentijnsdag? Het zou eigenlijk 365 dagen per jaar een goede dag moeten zijn om extra aan je partner, je kinderen of wie dan ook te laten merken dat je van ze houd. Er zou geen speciale dag voor hoeven te zijn om ons daar aan te moeten herinneren. Maar die dag is er wel. Er is inmiddels een behoorlijke commercie om deze dag heen gegroeid. Hoewel wij daar hier niet aan mee doen, vind ik het wel leuk om te bakken voor Valentijnsdag. Lekker rood, hartjes en veel chocolade. Er staan al een aantal recepten voor Valentijnsdag op de blog en nu voeg ik er daar nog één aan toe.

Decoratie maakt de koek

Decoratie maakt de koek. Dat is een beetje zoals ‘kleren maken de man’, maar dan anders. Voor deze Giant Cookie gebruikte ik de Rode chocolade hartjes die ik bij Bouwhuis kocht. De chocoladehartjes met de print kocht ik tijdens een dagje bakshoppen in Duitsland, ze zijn van het merk Günthart. Dit merk kom je heel af en toe ook tegen in Nederlandse webshops. De kleine chocolade hartjes zijn wat makkelijker verkrijgbaar rond deze tijd van het jaar en zijn er van diverse merken. De rest van de decoratie zijn losse sprinkels. Ik heb een flinke voorraad sprinkels en vind het heerlijk om me daar mee uit te leven. Het liefst koop ik sprinkels op kleur, maar ik bezwijk ook nog regelmatig voor een sprinkelmixen.

Koemelkvrij

Ik maakte deze Giant Cookie niet volledig koemelkvrij. Wel verving ik roomboter voor FloraPlant en was mijn chocolade koemelkvrij. Wat niet koemelkvrij is zijn de M&M’s. Helaas ben ik die nog niet Vegan of koemelkvrij tegengekomen. Omdat er maar 60 gram in de hele koek gaat, is het voor mij geen probleem om het te gebruiken. Hou er echter rekening mee dat dit niet voor iedereen geldt. Bak je voor jezelf? Dan weet je ongetwijfeld of je dit aan kan. Bak je voor een ander? Check dan altijd of dit voor de ander problemen oplevert. Je kan de M&M’s vervangen voor chocolade die koemelkvrij zijn. Datzelfde geldt voor de rode hartjes bovenop de koek. Ook deze zijn helaas niet koemelkvrij.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Met onderstaande afbeelding kan je het recept altijd makkelijk terug vinden.

Een gedachte over “Giant Chocolate chip en M&M’s cookie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *