Kleine koekjes·Valentijn

Brownie koekjes met ganache en hartjes

Snel naar recept
Is het een brownie? Is het een koekje? Nee… Het is een brownie koekje! Ook wel brookies genoemd. Maar dat vind ik altijd wat verwarrend. Want zo wordt een brownie met een laag koekjesdeeg erop ook genoemd. Daarom hou ik het maar gewoon bij brownie koekjes. En dan wat voor! Dit zijn extra leuke en lekkere brownie koekjes. Moet je eens wat een prachtige koekjes je met een simpele decoratie kan maken. Kant en klaar, dus het kost niet eens zoveel moeite
Hier hou ik zo van

Eigenlijk ga ik op dit soort baksels het allerbest. Een simpele basis en daarna lekker decoreren. Allemaal hetzelfde en toch anders. Bij de één alleen een rood hartje, bij de andere nog een bruine er bij. Witte hartjes sprinkels erbij om het helemaal af te maken. En vergeet dat kleine toefje ganache niet. Die zorgt ervoor dat die hartjes blijven plakken op de juiste plaats. Deze prachtige rode hartjes kocht ik bij Bouwhuis. Je zag ze deze week al eerder voorbij komen op de Giant Chocolate Chip en M&M Cookie Helaas hebben ze wat leveringsproblemen door de Coronacrisis, waardoor de hartjes niet meer op voorraad komen voor Valentijn. Laat je daar niet door weerhouden, na 14 februari smaken ze nog net zo lekker! Wil je ze toch voor valentijn maken? Wees dan creatief met de decoratie en kies voor bijv. een print. Ik zag vandaag op Facebook een leuke voorbij komen bij Taartprintje.nl

Net kleine brownies

Zoals de naam van de koekjes al doet vermoeden zijn deze koekjes eigenlijk net kleine brownies. Niet gebakken in een vorm, maar als allemaal kleine losse hoopjes. De verhoudingen in de ingrediënten zijn niet helemaal hetzelfde, in deze koekjes gaat bijvoorbeeld meer bloem. Anders zou het beslag teveel uitlopen. Maar de manier waarop je het beslag maakt is wel hetzelfde. Om alle koekjes even groot te maken gebruik ik het allerliefst een ijsschep. En dan is mijn kleinste maat, die van 3 cm doorsnee mijn favoriet. Natuurlijk kan je ze ook groter maken, als dat jouw voorkeur heeft.

Koemelkvrij

Het browniebeslag en de ganache is koemelkvrij te maken. Mocht je de koekjes ook willen decoreren hou er dan rekening meer dat de rode hartjes wel koemelk bevatten.

Wil je dit recept bewaren op Pinterest? Pin onderstaande foto op één van je borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *