Geboorte·Kleine koekjes

Geboorte chocolate chip koeken

Snel naar recept
Houden jullie ook zo van chocolate chip koeken in allerlei soorten en maten? Wij wel! Deze geboorte chocolate chip koeken zijn ook fantastisch lekker. Naast witte chocolade heb ik gekozen voor een vulling van mini marshmallows. Ook voegde ik geboorte muisjes van de Ruijter toe aan het deeg. Hierdoor krijgen de koeken een lichte anijssmaak en die matcht heel goed met de witte chocolade en de marshmallow.
Het perfecte cadeautje voor de papa en mama van de newborn

Hoe leuk is het om, als je niet direct op kraamvisite kan, alvast iets lekkers aan de deur te brengen. Zelfgemaakte cadeautjes doen het altijd goed. En met een newborn in huis is het natuurlijk bijna onmogelijk om daar geen geboorte tintje aan te geven. Met leuke roze en blauwe kleurtjes zit je dan al snel goed. Inmiddels staan er best wat ideetjes op de blog zoals deze Melocakes, geboorte koekjes en een echte geboorte taart. Vanaf nu voegen we daar deze geboorte koeken aan toe. Ze kregen een extra feestelijk tintje door ze na het afkoelen te decoreren met witte chocolade, marshmallows en muisjes. Ook mocht de geboorte stamp van Partycupcakes.nl niet ontbreken.

Roze, blauw of…?

Als iemand nog zwanger is en het geslacht van de baby niet weet, kan je natuurlijk ook kiezen voor een andere kleur. Je moet dan even wellicht even zoeken naar andere kleuren muisjes en marshmallows. Wist jij dat er andere kleuren muisjes bestaan? Ik ontdekte onlangs de site van Stadsgenootjes. Hier verkopen ze geboortemuisjes die niet de traditionele kleuren roze-wit of blauw-wit hebben maar de kleur van de stad waar de kleine geboren. Initiatiefnemers Olaf en Marike begonnen dit avontuur met Rotterdamse stadsgenootje in de kleuren groen-wit. Daarna volgden al snel Amsterdamse rood-witte muisjes en inmiddels is het assortiment nog verder uitgebreid, tot een leuke pastelkleurige regenboogmix aan toe.

Mini marhsmallows

Dan blijft de zoektocht naar mini marshmallows over. Tot nu toe heb ik daar geen heldere, harde kleuren van gevonden. Wel vind je bij diverse supermarkten de Frisia mini mallows in de schappen, deze bevatten in ieder geval de kleuren blauw, groen, roze, geel en wit. Even uitzoeken en je bakavontuur kan beginnen.

Koemelkvrij

Het is mogelijk om dit recept koemelkvrij te maken. HIervoor gebruik je FloraPlant, een plantaardige harde boter. Daarnaast kan je witte rijstmelk chocolade, te koop bij bijvoorbeeld AH, gebruikten. Ik heb voor deze koeken normale witte chocolade gebruikt. Hierdoor kan ik niet met 100% zekerheid zeggen dat het mogelijk is om rijstmelk chocolade te smelten voor het decoreren van de koeken. De geboorte muisjes van de Ruijter en meeste marshmallows bevatten geen koemelk. Check dit voor alle zekerheid nog even voor je het gebruikt.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding zodat je het recept altijd makkelijk terug kunt vinden.

5 gedachten over “Geboorte chocolate chip koeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *