Kleine koekjes

Chocolade – Hazelnoot koekjes

Snel naar recept

Ooh! Ik heb vandaag echt de allerlekkerste chocolade – hazelnoot koekjes voor jullie! Wist je dat ik helemaal verzot ben op de smaakcombinatie chocolade met hazelnoten? Ik kan het dan ook niet laten om met deze smaakcombinatie te bakken. En hoewel het niet helemaal de tijd van het jaar is om met noten te bakken, vind ik deze koekjes wel bij het koude weer van de komende dagen passen. Brr… Wat was het koud met de Paasdagen, he?! En zelfs een beetje wit. Ik had geen actieve herinneringen aan het spreekwoord ‘Aprilletje zoet, geeft ook nog weleens een witte hoed’, tot vorige week.

Ode aan het zandkoekjesdeeg

Voor de basis van dit recept heb ik gebruik gemaakt van het recept voor zandkoekjes. Hoeveel ik inmiddels met dat recept gevarieerd heb? Ik weet het niet! Het is echt niet meer op één hand te tellen. En de tweede erbij ga je ook niet redden. Misschien dat het met je tenen erbij lukt, maar ik ben de tel inmiddels kwijt. Naast dat je er fijn mee kan variëren is het ook een makkelijk recept om te maken. Geen uren in de keuken maar gewoon binnen een uur een trommel vol koekjes hebben, wachttijd niet meegerekend uiteraard. Want ja… Om een zandkoekje echt lekker te maken heeft het deeg de rusttijd echt nodig. Op die manier trekken de smaken van, goed door het deeg. Ook is het deeg koud stukken makkelijker te verwerken en lopen de koekjes minder uit in de oven.

Lang geleden maar nog steeds lekker

In november 2020 deelde ik een heerlijk recept voor chocolade-hazelnootpasta, helaas is dit recept niet koemelkvrij. Maar ik heb het nog wel gebruikt om deze heerlijke koekjes mee te vullen. Let maar eens op het logo 😉 Dat is de oude nog, en daarmee is dit recept waarschijnlijk één van de laatste recepten die ik tijdens de lange blogstop in 2019 maakte en die ik nog niet met jullie gedeeld hebt. Ik heb deze bewust een poosje laten wachten. Deze koekjes sprongen er zo uit, qua smaak dat ik ze het liefst gelijk gedeeld heb. Het is echter ook een koekje waarvan ik me de smaak nog heel erg goed herinner. Zo goed dat ik ze, met mijn ogen dicht, bijna kan proeven. Ze verdienen dus echt een plaatsje op jouw ’thinks-to-bakelist’.

Koemelkvrij

Het is mogelijk om deze koekjes koemelkvrij te maken. Voor het deeg maak je dan gebruik van FloraPlant, een plantaardige harde boter die de koekjes een bijna roombotersmaak geeft. Verder heb ik deze koekjes gevuld met zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta, een recept dat niet koemelkvrij is. Je kan deze pasta echter vervangen door de lactosevrije hazelnootpasta van Damhert. Deze pasta is niet alleen lactosevrij maar ook koemelkvrij. Kan je ook geen sporen van koemelkeiwitten verdragen, dan kan je deze pasta helaas ook niet gebruiken. Persoonlijk vind ik deze pasta de lekkerste koemelkvrije hazelnootpasta die Nederland te verkrijgen is. Let bij de chocolade ook op dat je een pure chocolade zonder koemelk kiest.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding zodat je het recept makkelijk terug kunt vinden

Een gedachte over “Chocolade – Hazelnoot koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *