Kleine zoete verleidingen·Pasen

Macarons met Advocaatcrème

Snel naar recept

Wat doe je als er een aantal eiwitten in de koelkast staan? Dan bak je macarons! Ik tenminste wel. De keuze was sowieso snel gemaakt want ik wilde heel graag een ander model macarons uitproberen. En dan het liefst met een advocaatganache. De werkelijkheid werd iets anders dan het perfecte plaatje in mijn hoofd. Maar het feit is dat deze macarons met advocaatcrème de smaaktest doorstaan hebben. Allemaal opgegeten door één persoon hier in huis. En ik was het niet!

Eieren? Of toch rond?

Ik had het zo leuk bedacht. Macarons in de vorm van een ei, want dat past wel bij een vulling met advocaat. Het eerste wat ik al lastig vond was bepalen hoe groot ik de template voor de eieren wilde. Uiteindelijk heb ik het macaronbeslag ook iets te veel gemacronneerd waardoor het uitliep. Gelukkig zijn de ronde macarons wel allemaal heel mooi gelukt. En ook één of twee macarons in ei-vorm. Wil jij ook graag eivormige macarons? Zoek bij google afbeeldingen een tekekning op van een ei en kopieer de afbeelding naar word. Daar maak je het plaatje op de juiste grootte en door te kopieren en te plakken kan je een a4 vol eieren maken. Even printen, onder je bakpapier liggen en klaar is je macaron-eiermal.

Van ganache naar crème

Voor de vulling had ik in mijn hoofd om een advocaat ganache te maken. Deze bleef alleen te ‘zacht’ om de macarons mee te kunnen vullen. Met wat boter kwam er een heerlijke luchtige en zachte créme tevoorschijn met nog steeds een heerlijke advocaatsmaak. En het belangrijkste: Hij is nu stijf genoeg om mooi op te spuiten en blijft goed tussen de macaronschelpen zitten. In het recept geef ik de verhoudingen voor deze vulling aan. Mocht de vulling ‘in de schift’ gaan dan kan dat komen doordat de temperatuur van de boter en de ganache verschillend is. Blijven kloppen dan komt het vanzelf goed. Wat ook kan helpen is wat extra boter toevoegen. En vind jij de crème te boterig? Voeg dan wat extra advocaat en eventueel brandewijn toe. Maar pas op… Niet te veel. Dan komt het gevaar van de schift weer om de hoek kijken.

Kievitsei

Bij dat idee van de eieren hoorde ook het idee om de schelpen, net als een kievitei van wat vlekken te voorzien. In de beschrijving van het recept is dit niet opgenomen. Wil jij dit wel doen? Smelt dan een blokje chocolade en verdun die met zonnebloemolie. Hiermee kan je ‘spatten’ met bijvoorbeeld een nieuwe tandenborstel.

Koemelkvrij

Het is helaas niet mogelijk om deze macarons koemelkvrij te maken. De boter en de slagroom zijn te vervangen door plantaardige versies. Helaas is het echter niet mogelijk om een vegan witte chocolade te smelten, in ieder geval niet met de soorten die ik tot nu toe geprobeerd heb. Wil je toch een soortgelijke macaron maken? Kies dan voor een meringue botercrème die je op smaak brengt met advocaat en brandewijn.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding zodat je bericht en recept altijd makkelijk terug kunt vinden.

4 gedachten over “Macarons met Advocaatcrème

  1. Volgens mij heb je een foutje in je recept. Bij het kloppen van het eiwit. Je start met het kloppen van het eiwit bij 112 graden. Vervolgens doe je bij 118 graden de gesmolten suiker bij je eiwit. Dit mist in je recept en is wel essentieel om de goede macaron te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *