Vullingen

Chocolade – Hazelnootpasta

Snel naar recept
Weet je nog dat Bakkriebels vorig jaar een hele tijd stil lag? Ik blogde niet, maar ik bakte wel. Net zoiets als de afgelopen weken, maar dan met een andere oorzaak. Dit recept was en is, echt één van mijn favoriete recepten van vorig jaar. Het is dan ook hoogtijd om dit recept met jullie te delen! Voor mij is het een echt ‘Oei… Ik groei!’-recept, want hier blijf ik van eten! Een theelepeltje vol met chocolade-hazelnootpasta. Een (te) dikke laag op een beschuit of kraakverse witte boterham. Niet te versmaden als vulling in je taarten en gebakjes. Deze chocolade – hazelnootpasta is er eentje die je echt wil maken!

We kennen allemaal de bekende potten met de smalle schouders en de brede, welliswaar platte, buik. Als zelfs die glazen potten al uitdijen van de inhoud, hoe moet het dan met onze dijen zijn? Denk maar niet dat je uitdijende heupen voorkomt, door zelf chocolade hazelnootpasta te maken. De mijne groeien er in ieder geval goed op. Maar dat komt omdat ik er gewoon niet van af kan blijven. Dit is echt één van mijn guilty pleasures. Hou jij er ook zo van?

Koemelkallergie

In tegenstelling tot de meeste recepten die tegenwoordig online komen is dit recept niet koemelkvrij. Door het gebruik van pure chocolade (let er op dat je er één koopt zonder koemelk) en door de koemelk te vervangen door een plantaardige variant is het wel mogelijk om dit recept koemelkvrij te maken. Plantaardige melk is, net als koemelk niet iets dat ik dagelijks drink of op een andere manier gebruik. Ik ben er dan ook nog niet achter wat voor mij, de lekkerste en beste keuze is om koemelk te vervangen. Wellicht heb jij deze kennis wel, dan kan de melk in dit recept vervangen door plantaardige melk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *