Inspiratie artikel

10 x recepten met hazelnoot

Eén van mijn meest favoriete smaken is hazelnoot. Het was dan ook wel heel verwonderlijk dat er tot dit jaar niet zo heel veel recepten met hazelnoot online zijn gekomen. Dit jaar kwamen er al aardig wat online. Hoogtijd voor een lijstje met 10 recepten in één artikel. Ik ben benieuwd welke jij inmiddels gemaakt hebt.

1. Hazelnoot-Karamelslof

Deze slof is een heerlijk aanrader voor als je niet zo veel visite krijgt, gewoon iets lekkers voor bij de koffie wil bijv. op zondag en ook op een verjaardag zal hij aanslaan. Door toevoeging van de amarula krijgt hij een heerlijk diepe smaak.

2. Hazelnoot koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete koekje van dit jaar. Een rijke hazelnootsmaak doordat er hazelnoten door het koekdeeg gaan. En dan ook nog gevulde met een heerlijke hazelnootpasta. Niet zo moeilijk te maken, niet te groot en veel te lekker om niet te maken.

3. XXL hazelnoot- chocolatechip cookies

Schreef ik nu net dat bovenstaande misschien wel mijn meest favoriete koekje van het jaar? Nou dan is dit mijn favoriete KOEK van het jaar. Totaal anders dan nummer 2, maar ook zo lekker! Hazelnoten maken echt alles beter.

4. Mini hazelnootschuimtaartjes

Niet alleen chocolade en hazelnoten zijn een goede combinatie. Ook schuim, hazelnoten en slagroom zijn een perfecte match. Deze mini’s zijn leuk om te serveren als onderdeel van een taartbuffet, een high tea of gewoon voor de wat kleinere trek.

5. Hazelnootschuimtaart met slagroom

Deze mag absoluut ook niet ontbreken. Het is het eerste bericht dat Bakkriebels liet groeien en dat de statistieken omhoog trok. Nog steeds een bericht dat regelmatig in de ’top 5, meeste Pagevieuws’ staat. En dat snap ik helemaal! Zo lekker…

6. Choconootjes


Nog een receptje met chocolade en hazelnoot. In dit geval ook nog met Nutella er bij. De hazelnoot wordt in dit recept alleen voor decoratie gebruikt. Toch plaats ik hem erbij want dat ene nootje geeft een flinke update aan je choconootje.

7. Gianduja bladerdeeghapjes

We lijken een beetje voor makkelijk en snel te gaan, als het over hazelnoten gaat. Ook dit is er weer eentje: Kleine moeite, snel resultaat. De echte hazelnoten zitten hier ook weer vooral voor de decoratie en smaak op. Maar vergis je niet: In de gianduja zit ook meer dan genoeg hazelnoot.

8. Hazelnoot-koffie dubbeltjes

Nog een dubbel koekje waar hazelnoot in gebruikt wordt. Deze keer niet met chocolade maar met koffie. Ook dat is een heerlijke smaakcombinatie. Eigenlijk was ik dit koekje vergeten maar door dit artikel komt het weer helemaal bovendrijven. Binnenkort maar weer eens aan de bak hiermee.

9. Hazelnootpralinè

Als één van de laatste nog even de heerlijk smaakpasta die je volop kan gebruiken in recepten. Door het carameliseren van de suiker en daarna het fijnmalen tot je de olie er uitperst krijg je een heerlijk vulling. Ik maalde hem echt fijn en daarmee ook dun. Je kan er ook voor kiezen om de smaakpasta wat minder lang achter elkaar te malen. Hierdoor pers je er minder olie uit en blijft het wat dikker.

10. Hazelnootpasta

Mijn all-time favorite broodbeleg? Nutella! De enige echte hoor. Maar tegenwoordig hebben we daar een huisgemaakte versie van. Nog lekkerder en zo leuk om zelf te maken. Te gebruiken als vulling in bijv. cupcakes, taarten en koekjes. Lekker voor op de boterham, een wafel of een cracker. Ook leuk om cadeau te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *