Gebak en Tartelettes

Chocosoesjes gebaksschelpen

Snel naar recept
Het is nog niet zo lang geleden dat ik in de winkel liep en bedacht dat ook chocosoesjes een perfect idee zijn om gebaksschelpen mee te maken. En dat was / is het echt! Zonder al te veel moeite zet je deze chocosoesjes gebaksschelpen op tafel. Met een heerlijke stracciatella roomvulling, ganache en slagroom. Ideaal voor een onverwachte visite. Lekkerder wordt het niet!
Voorliefde voor stracciatella

Ik ben echt gek op alles wat stracciatella is. De combinatie van vanille en pure chocolade kan dan super klassiek zijn, het is ook onweerstaanbaar lekker als je het mij vraagt. Voor een bolletje stracciatella ijs ben ik altijd in. En wat denk je van één van de lekkere recepten die al langer op de blog staan? Zoals stracciatella cakepops en stracciatella bolletjes. Ook de stracciatella room, die sinds 2020 op Bakkriebels te vinden is, heb ik inmiddels in meerdere recepten gebruikt. Vandaag voegen we daar het recept voor chocosoesjes gebaksschelpen aan toe.

Gebaksschelpen van Jos Poel

Er zijn verschillende merken die gebaksschelpen verkopen in de Nederlandse supermarkt en zelf maken zou ook nog kunnen. Maar om snel en eenvoudig iets lekkers op tafel te zetten, gebruik ik het allerliefst de gebaksschelpen van Jos Poel. Deze zijn verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, verpakt per 6 stuks kosten deze schelpen €2,25. Ik noem deze schelpen trouwens altijd gebaksschelpen maar wist je dat ze verkocht worden als suikerschelpen?

Wil je dit recept opslaan en later maken? Gebruik één van de onderstaande foto’s om op Pinterest op te slaan. Zo kan je het recept altijd makkelijk terug vinden.

Even snel ganache maken?

Om ganache te maken breng je slagroom aan de kook. Vervolgens smelt je hier chocolade in. En om het te kunnen verwerken moet het weer koeler zijn. Voor een stabiele ganache is het het mooist als de ganache een dag van te voren gemaakt wordt. Een stabiele ganache heb je vooral nodig als je er een taart mee af wilt smeren. Nou, dat is voor deze chocosoesjes gebaksschelpen dus niet nodig. Een grotere hoeveelheid ganache blijft ook nog eens lang warm. Voor deze chocosoesjes maken we een klein beetje ganache. Wil je dat het nog sneller afkoelt? Haal het dan uit de pan en doe het over in een bakje. Of zet de pan in een bak met koud water, zo koelt het ook snel terug. Ganache is klaar voor gebruik wanneer het op kamertemperatuur of kouder is. Is de ganache te dik geworden dan kan je het dunner maken door het kort op te warmen en ondertussen goed door te roeren.

Koemelkvrij

Het is mogelijk om deze gebaksschelpen koemelkvrij te maken, als je er maar tijd voor hebt. Want koemelkvrije chocosoesjes zijn helaas niet te koop in de winkel maar kan je wel zelf maken. Maak hiervoor soesjes volgens dit recept. Vervang tijdens het maken de boter, slagroom en mascarpone voor een plantaardige versie. Gebruik alleen pure chocolade in plaats van melk en puur. Heb je eenmaal melkvrije chocosoesjes gebakken dan is het niet veel werk meer om daar ook deze lekkere chocosoesjes gebaksschelpen mee te maken. Ook dan geldt dat je de slagroom voor een plantaardige versie zoals SoyaWhipping kunt vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *