Gebak en Tartelettes

Oreo – Vanille Amarula soezen

Snel naar recept

Oef! Het is vandaag gewoon een jaar geleden dat Jasper zijn collega’s op verschillende soorten soezen trakteerde. Jullie hebben nog steeds een aantal van deze recepten tegoed. Vandaag kan ik er in ieder geval weer één afstrepen. Want bij dezen deel ik het recept voor deze heerlijke Oreo – Vanille Amarula soezen met jullie. Rijkelijk gevuld met maar liefst 3 vullingen: Chocolade en Vanille slagroom en chocoladesaus. In alle 3 de vullingen is bovendien gebruik gemaakt van Vanille Amarula, een heerlijke likeur die zorgt voor net dat beetje extra smaakboost.

Look-a-like stracciatella

Het recept voor deze Oreo – Vanille Amarula soezen is ontstaan met één van mijn favoriete ijs smaken in mijn achterhoofd. Ik ben namelijk gek op stracciatella, niet alleen in ijs trouwens. Ook in bolletjes en als vulling kan ik dit niet weerstaan. Voor deze soezen zijn de stukjes pure chocolade vervangen door Oreo kruimels. Wanneer ik net als in dit recept veel verkruimelde oreo’s nodig heb koop ik daar een zak van bij bijvoorbeeld baktotaal. Ideaal! Zo hoef je zelf geen oreo’s te verkruimelen.

Amarula Vanille Spice Cream

Met dank aan de foodybox van PR Bureau ‘Kroon op het werk’ heb ik alle smaken Amarula in huis die te koop zijn. Ik vind het echt een heel lekker drankje maar drink het eigenlijk nooit zo. Veel liever gebruik ik één van de smaakjes in mijn baksels. Zo gebruikte ik voor deze soezen de Amarula Vanille Spice Cream. Aan deze Amarula is Vanille en Gember toegevoegd. De laatste proef je bijna niet maar de Vanille proef je wel goed. Daarom is deze likeur de perfecte match met Oreo.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest?
Met onderstaande afbeelding vind je dit artikel en het recept makkelijk terug

Koemelkvrij

Ik heb dit recept niet als koemelkvrij recept ontwikkeld of bedoeld. De slagroom, mascarpone en amarula zijn basisingrediënten die koemelk bevatten en zich niet zo heel makkelijk laten vervangen zonder dat het recept flink aangepast moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *