chocolade

Oreo dubbele chocolade flikken

Snel naar recept
Vandaag is het weer tijd voor een Oreo recept waar je niet zo lang voor in de keuken hoeft te staan. Een receptje dat ook makkelijk te maken is voor iedereen die van chocolade en Oreo houdt. We maken namelijk Oreo chocolade flikken. Natuurlijk zijn deze van zichzelf al heel erg lekker. Ze worden echter nog lekkerder wanneer je er Oreo dubbele chocolade flikken met een vulling van Oreo spuitchocolade van maakt. Dat wordt smullen vandaag!
Restjes verwerken tot deze flikken

Als ik er één in huis heb die ik wakker kan maken voor chocolade dan is het Rosalie wel. Het maakt haar niet zo uit welke chocolade het is als het maar chocolade is. Maar als ik haar laat kiezen tussen wit, melk, of puur, dan heeft ze toch wel voorkeur voor witte chocolade. Zo kwam het ook dat er onlangs elke keer een aangebroken reep witte chocolade uit de kast viel. Daar wilde ik iets mee maken. En dan het liefst ook gelijk met nog wat andere restjes die er lagen: wat melkchocolade, een pot melkchocoladepasta, een aangebroken zak oreo kruimels en wat Oreo koekjes die maar niet opgegeten werden. Niet veel later zat Rosalie al te smullen en keurde ze deze Oreo dubbele chocolade flikken meer dan goed!

Chocolade tempereren

Alle mensen, wat is het goed tempereren van chocolade toch een lastige klus! Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik er meestal niet voldoende tijd voor neem en toch sneller wil dan dat kan. Ook gebruik ik vaak kleinere hoeveelheden, waardoor de chocolade moeilijker te tempereren is. Voor deze flikken heb ik daarom meer chocolade gebruikt, namelijk 300 gram. Vanaf die hoeveelheid wordt het tempereren wat makkelijker. Voor witte chocolade geldt dat je eerst 3/4 deel moet verwarmen tot circa 39 graden. Kijk altijd even goed wat de verpakking van jouw chocolade voorschrijft, deze temperaturen kunnen per merk verschillen. Wanneer de chocolade 39 graden is, is het ook goed gesmolten. Je voegt dan de overige chocolade toe, door dit goed door te roeren kristalliseert de chocolade. Is de chocolade afgekoeld tot 28 graden, dan verwarm je het tot 31 graden. Daarna is het klaar voor gebruik. En nogmaals: Lees de verpakking van jouw chocolade daar goed op na, want deze temperaturen kunnen verschillen.

Heb je geen tijd en zin om deze heerlijke Oreo dubbele chocolade flikken vandaag al te maken? Sla onderstaande afbeelding dan op je Pinterest account op. Zo vind je dit artikel en het recept altijd makkelijk terug.
Oreo spuitchocolade

Natuurlijk zijn Oreo flikken al lekker genoeg van zichzelf. Misschien heb jij zelfs wel de voorkeur om ze zo te houden en niet te vullen. Wij kozen er echter voor om ze wel te vullen. Daarvoor maakten we een spuitchocolade van melkchocolade, melkchocoladepasta en fijngemalen Oreo’s. Deze vulling hardt uiteindelijk ook uit maar zal niet zo hard worden als chocolade. Het geeft een klein beetje een bite aan de flikken. En natuurlijk ook nog een hele lekkere smaak.

Koemelkvrij

Oreo’s zijn één van de koekjes die koemelkvrij gemaakt worden. Daarom zijn ze ideaal om iets lekkers mee te maken voor mensen met een koemelkallergie. Helaas geldt dit niet voor witte en melk chocolade, maar gelukkig zijn daar alternatieven voor te koop. Zo wordt er tegenwoordig vegan chocolade verkocht. Deze chocolade kan je gebruiken wanneer je de flikken koemelkvrij wilt maken. Ook kan je de witte en melk chocolade vervangen voor pure chocolade. In het recept wordt ook gebruik gemaakt van melkchocolade pasta. Ook hier zit melk in verwerkt. Vervang de pasta voor bijvoorbeeld een pure chocoladepasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *