Kleine zoete verleidingen

Oreo popcorn

Snel naar recept

Oef! Ik zit in een ‘bakken met koekjes’ fase. En dan het allerliefst met oreo’s. Oreo’s zijn heerlijke koekjes die je nog lekkerder kunt maken door ze ergens mee te combineren. Oreo’s maken alles lekkerder, of wordt alles lekkerder met Oreo? Neem nu popcorn. Van zichzelf heeft het niet veel smaak. Voeg er chocolade en Oreo aan toe en je hebt Oreo popcorn die naar meer smaakt. Veel meer zelfs!

Waarom houden wij eigenlijk van popcorn? Het heeft van zichzelf niet veel smaak. We moeten het, net als een ei, lekkerder maken met bijvoorbeeld zout. Voeg geen zout maar suiker aan je popcorn toe en je hebt een lekkere zoete snack. Zo kan popcorn voor iedereen lekker gemaakt worden. Vandaag gaan we nog een stapje verder. Om Oreo popcorn te maken voegen we uiteraard Oreo’s toe, maar ook chocolade. Zo blijft de Oreo aan de popcorn plakken. En dat niet alleen: Ook de chocolade maakt deze Oreo popcorn nog lekkerder!

Zelf popcorn maken

Eigenlijk heb ik altijd popcornmaïs in huis. Soms staat het zakje maanden onaangeroerd in een hoekje van een keukenkastje. Soms is het zakje ‘in een zucht en een scheet’ leeg. En stiekem heb ik een grote hekel aan gewoon zoute of zoete popcorn maken. Het lukt me namelijk nooit om het zout of de suiker op een fatsoenlijke manier om de popcorn heen te krijgen. Nee, geef mij dan maar wat gesmolten chocolade en Oreo’s!

Tips voor lekkere popcorn

Een andere kunst is het maken van de popcorn zelf. In het begin wilde ik geen olie gebruiken, maar inmiddels ben ik overstag, een beetje olie maakt het maken van popcorn stukken makkelijker. Wat ook belangrijk is: Zorg dat je de tijd neemt om de pan voor te verwarmen. En daarna de tijd om de olie te verwarmen. Zorg dat je een olie neemt die goed tegen hitte kan, zoals zonnebloemolie. Een pan en olie die echt goed heet zijn, laten de popcorn sneller poppen. En dat is stukken lekkerder dan voorgefrituurde of half verbrande maïskorrels.

En nog even een kleine waarschuwing

Ik weet het… Het is waarschijnlijk totaal overbodig, maar ik zeg het toch: Wees voorzichtig! Zeker wanneer de kinderen komen kijken. De pan is heet, het gas nog heter. En juist op momenten dat je het niet verwacht, gebeurt er iets. Dat overkwam ons jaren geleden ook. Steven en Rosalie mochten nooit op het aanrecht klimmen. Tot ik met Rosalie popcorn ging maken. Al die tijd lette ik goed op en zei ik tegen haar dat ze nergens aan mocht komen. Muisstil zat ze op het aanrecht, verrukt in de pan te kijken. Toen het klaar was draaide ik het gas uit en haalde de pan weg zodat ze zich daar niet aan kon branden. Ik deed twee stappen bij haar vandaan om de pan aan de andere kant van het aanrecht neer te zetten. Vanuit mijn ooghoeken zag ik ineens dat Rosalie haar evenwicht verloor en omviel richting de hete pit. Ik was te laat om haar val te voorkomen en zat heel snel daarna met haar bij de dokter omdat ze een brandwond op haar arm had. Nog altijd vind ik het ontzettend dom van mezelf dat ik haar niet eerst van het aanrecht af had gezet…

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Door onderstaande foto hiervoor te gebruiken kan je het recept altijd snel herkennen en terugvinden tussen je vele andere pins.

Koemelkvrij

Deze popcorn is door mij koemelkvrij gemaakt. Al langere tijd gebruik ik de vegan witte choc van Jumbo in recepten. Deze witte choc is heerlijk romig van smaak. De choc laat zich makkelijk smelten, daar gaat het bij andere soorten vegan chocolade nog weleens mis. Daarnaast is het voor mij ook belangrijk dat de chocolade na het smelten weer makkelijk terug uithardt. Het grootste nadeel aan deze choc is de prijs, want €1,99 voor een reepje van 80 gram is natuurlijk wel enorm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *