Kleine zoete verleidingen

Oreo Brownie bites

Snel naar recept
Soms is het best lastig om ergens een creatieve draai aan te geven. In het geval van Oreo’s zijn er al heel erg veel recepten bedacht. Ik heb er deze week nog een aantal aan toegevoegd. Met ook weer een eigen creatieve draai. Neem nu deze Oreo Brownie bites. Die lijken op Oreo truffels maar zijn toch anders door het gebruik van brownie in plaats van roomkaas. En ook de vorm is afwijkend waardoor het bijna op een mini taartje lijkt. Hoe leuk zijn deze Oreo brownie bites voor bijvoorbeeld een high tea?
Oreo en chocolade

Wat is dat toch met Oreo en chocolade? Natuurlijk is Oreo wel zo’n beetje het koekje met de meest sterke chocolade smaak. En daardoor is het ook de meest voor de hand liggende combinatie. Voor deze bites gebruiken we nog een koek erbij met een hele sterke chocoladesmaak: De brownie! Deze twee samen zijn echt zo lekker! Gebruik voor dit recept bij voorkeur een hele smeuïge brownie. Wanneer je deze samen met de Oreo’s fijnmaalt, krijg je een mooi deeg dat je goed uit kunt rollen en uitsteken. Daarmee heb je de basis van deze Oreo Brownie bites al gemaakt.

Witte spuitchocolade voor de bite

Als tegenhanger voor dat hele pure is de toef van witte chocolade gemaakt. Het blijft natuurlijk chocolade maar wel met een hele eigen smaak. Het is zelfs bijna geen chocolade te noemen, maar toch doen we dat natuurlijk gewoon lekker. De witte chocolade wordt na het smelten gemengd met witte chocoladepasta. Zo krijg je een spuitbare chocolade die later weer uit zal harden. Toch wordt het nooit meer zo hard als alleen chocolade. Je krijgt er een lekkere bite door. Door een klein spuitmondje te gebruiken voor het spuiten van de chocolade, krijg je een mooie kleine rozet op de bites. Deze decoreer je met een stukje Oreo en als extraatje heb ik er ook nog melk chocolade hartjes en witte chocolade hartjes bij gedaan. Beide zijn van Dr. Oetker en als het goed is verkrijgbaar bij de supermarkt.

Gek op Oreo en Brownies maar vandaag net even niet? Pinterest helpt je om dit recept niet te vergeten. Pin onderstaande afbeelding op één van je borden en wie weet: Tot later!
Koemelkvrij

Ja, ook voor de Oreo brownie bites geldt weer dat ze koemelkvrij te maken zijn met een paar kleine aanpassingen. Allereerst moet je daarvoor de brownies zelf al koemelkvrij gemaakt hebben. Het recept daarvoor vind je hier. Ook de witte chocolade en pasta moet je vervangen voor koemelkvrije alternatieven. Pure chocolade is heel erg lekker hierbij en daarom raad ik je dan ook aan om die te nemen. Wil je liever toch witte chocolade gebruiken? Neem dan de vegan chocolade van Jumbo en bijvoorbeeld de kokospasta van So Vegan So fine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *