Het is inmiddels al ruim een jaar geleden dat ik de Tony’s Chocoloney Puur Pecan Kokos ontdekte. Bij de eerste hap wat ik al verkocht en na die reep volgden er nog wel een paar. De smaakcombinatie van Pure chocolade met Pecannoten en kokos is zo ongelofelijk lekker! Daar moest ik wel chocolate chip cookies mee bakken. En waar bak je de allerbeste Kokos-Pecan Chocolate chip cookies mee? Ja natuurlijk! Met die reep Tony’s Chocoloney Puur Pecan Kokos. Snel naar winkel, als je hem niet in je choco-lade hebt liggen.
Vandaag. Morgen. En?
Wat zeg je nog meer over zulke lekkere koeken dan dat ze de beste plek op jouw baklijstje verdienen? Echt geloof me maar! Deze koeken wil je. Vandaag. Morgen. Volgende week. Volgende maand. Oh en zelfs volgend jaar nog. Je moet dus vooral niet twijfelen maar er zeker aan beginnen. Hoe eerder jij net zo verslaafd er aan ben dan ik hoe beter. Dat is mijn missie voor deze koeken. En ik hoop dat jij hem met mij gaat delen. Gaan we dan samen ergens op een bankje in een park, met de zon op onze snuit genieten van deze koeken?
Koemelkvrij
Deze koeken zijn door mij koemelkvrij gemaakt. De reep Tony’s is koemelkvrij en dat geldt ook voor de kokosblokjes. Het enige waar je erg in moet hebben is het gebruik van een plantaadige boter in plaats van roomboter.
Kokos – Pecan Tony’s Chocolate chip cookies
Categorie
Kleine koekjes
Personen
24
Voorbereidingstijd
10 minuten
Wacht tijd
13 minuten
Totale tijd
10 minuten
Ingrediënten
- 1 m eieren
- 120 gram roomboter op kamertemperatuur
- 175 gram lichtbruine basterd
- 2,5 gram baksoda
- 1,5 gram bakpoeder
- 175 gram bloem
- snuf zout
- 75 gram pecannoten
- 125 gram kokosblokjes
- 150 gram Tony’s Kokos Pecan
- En verder:
- bakplaat bekleed met bakpapier
- ijsschep 5 cm doorsnede
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
- Hak de chocolade, de kokosblokjes en de pecannoten wat fijner. Hou van alle drie wat achter voor op de koeken.
- Doe de boter en de suiker in een mixerkom en mix ze in ongeveer 3 minuten licht en luchtig.
- Voeg het ei toe en mix tot deze er goed door gemengd is.
- Meng de bloem met het zout, de bakingsoda en het bakpoeder met een garde door elkaar.
- Voeg het toe aan het deeg en mix tot het goed door elkaar is.
- Voeg de kokosblokjes, pecannoten en chocolade toe aan het deeg.
- Schep met de ijsbolletjes schep twee bolletjes deeg op elkaar. Zorg dat de bovenste stevig op de andere ligt.
- Leg op ieder bolletje wat stukje pecannoot.
- Bak de koeken in ongeveer 13 minuten gaar.
- Haal de koeken uit de oven en leg er direct wat van de overgebleven kokosblokjes en chocolade op.
- Laat de koeken nu een paar minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze daarna op een rooster en laat ze liggen zodat de chocolade weer op kant stijven.
3 gedachten over “Kokos – Pecan Tony chocolonely Chocolate chip cookies”