Hartig

Top Your Tuc pizza party

Toen ik laatst een oproep voor bloginsider op Laura’s Bakery langs zag komen twijfelde ik geen moment en schreef me in. De oproep kwam deze keer van de beroemde TUC’s. Die kennen we allemaal toch? Bij welke familie zal er nooit een pakje ‘Tuccies’ in de kast liggen? TUC daagde de volgers van Laura’s Bakery uit om lekkere toppings te verzinnen voor op de TUC’s. Ik topte al eerder een chipsachtig zoutje, de Pringles en dat is hier steeds weer een succes. Ik zag dus gelijk een uitdaging in deze insidersactie. Twee weken later werd dit heerlijke borrelpakket bezorgd:

Het idee voor een pizza party volgde al snel. Super leuk en gezellig om met vrienden, je gezin of wie dan TUC’s om te toveren tot ware pizza’s. Je kan, net als met een echte pizza eindeloos variëren in toppings. De basis is hetzelfde als bij een echte pizza: de bodem (in dit geval een ‘Tuccie’) met daarop tomatensaus en mozzarella. Gezellig met iedereen aan tafel of op de bank. Iedereen zijn eigen TUC’s naar eigen smaak / inzicht beleggen, even 4 minuutjes in de Airfryer op 170 graden en daar is je minipizza.

Omdat wij maar met zijn viertjes zijn, onze kinderen nog jong zijn en kleine eters zijn koos ik ervoor om alleen de toppings van de pizza’s aan te bieden die hier favoriet zijn. Zo stond er dus een schaal TUC’s in diverse smaken, een potje (kant en klare) pizzasaus, mini bolletjes mozzarella in dunne plakjes gesneden, kleine dunne plakjes salami, wat geraspte kaas, hamblokjes en ananasblokjes.

Zo zien de TUC pizza salami er na het bakken ongeveer uit:

En zo ziet de TUC pizza Hawaï er uit:

Eet de TUC pizza’s na het bakken wel gelijk op. De TUC worden door de tomatensaus zachter. Daardoor lijkt de structuur nog meer op de broodachtige structuur van een pizza. Waar geen saus zit blijft de TUC een echte TUC. Eenmaal koud worden de Tuc’s taaier maar zijn ze nog steeds lekker.

Heb jij liever een Pizza Quattro Formmagi? Een Pizza Tonno? Of een Pizza Fungi? Zet dan meer soorten kaas, tonijn of champignons erbij op tafel. Of creëer een hele nieuwe pizza door voor heel andere ingrediënten te kiezen.

 

Het is bijna onmogelijk om hier een kant en klaar recept voor jullie voor aan te leveren. Daarom een indicatie van wat wij ongeveer gebruikte per TUC:

Voor de TUC salami:

1 theelepel pizzasaus,

1/2 mini bolletje mozzarella

3 plakjes salami

theelepel geraspte kaas

 

Voor de TUC Hawaï:

1 theelepel pizzasaus

1/2 mini bolletje mozzarella

theelepel geraspte kaas

4 hamblokjes

5 kleine ananasblokjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *