brood e.d.

Week van het rode zomerfruit ~ Frambozen eierkoeken

En alweer zo’n lekker receptje voor jullie! De combinatie van frambozen en witte chocolade is een hele klassieke combinatie. Deze combinatie gebruikte ik om er heerlijke eierkoeken van te maken. En lekker zijn ze zeker! Doe er vooral nog wat meer frambozen in dan je op deze foto’s ziet. Dat maakt ze zeker weten nog lekkerder!

DSC01943 met watermerk

Dit heb je nodig voor 5 – 6 eierkoeken:

1 M ei

1 zakje vanillesuiker

90 gram fijne kristalsuiker

75 ml melk

2,5 gram ammoniumpoeder

25 gram maïzena

100 gram bloem

175 gram frambozen

150 gram witte chocolade

En verder:

2 pannetjes

(mixer)kom die precies in 1  van de pannen past

handmixer

zeef

springvormranden 12 cm / bakringen 12 cm

bakplaat bekleed met bakpapier + extra bakpapier

spuitzak of cornetje voor de chocolade

DSC01927 met watermerk

Zo ga je te werk:

Verwarm een klein laagje water in een pan.

Maak ondertussen in de andere pan de melk matig warm, zet dan de hittebron uit.

Voeg de ammonium toe aan de lauwe melk en roer het door tot het opgelost is.

Zet de mixerkom in de pan met kokend water, doe de eieren en de beide suiker in de kom. Klop met de handmixer de suiker en eieren goed luchtig.

Haal de mixerkom van de pan en zet de hittebron uit.

Voeg de melk toe aan het eimengsel en spatel het door elkaar.

Zeef de bloem en de maïzena boven de kom en mix dit in 2 minuten met de handmixer goed door elkaar.

Laat het beslag, afgedekt, 2 uur rusten op het aanrecht.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Vet de vormpjes in met een beetje boter en bestuif ze met bloem.

Zet de vormpjes op de  bakplaat. Let op dat je na het bakken makkelijk de sluitingen van de vormpjes los kan maken.

Vul ieder vormpje met ongeveer 60 gram beslag. Spreid het beslag met een lepeltje uit over het bakpapier zodat je een mooie ronde eierkoek krijg.

Verdeelde frambozen over de eierkoeken.

Bak de eierkoek in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.

Haal de eierkoeken uit de oven en laat ze afkoelen op de  bakplaat.

Verwijder de springvormranden / bakringen na ongeveer 2 minuten.

Leg nieuw bakpapier op de bakplaat.

Smelt de chocolade au-bain-marie en tempereer deze.

Besmeer iedere eierkoek aan de onderkant met chocolade.

Leg de eierkoek daarna terug op de bakplaat.

Doe de overgebleven chocolade in een spuitzak en drizzle dit over de eierenkoeken heen.

Laat de chocolade uitharden op de bakplaat.

  DSC01932 met watermerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *