Gebak en Tartelettes

Stroopwafel slofjes

Snel naar recept
Sommige recepten zijn zo lekker dat je niets anders kan dan het zo snel mogelijk met jullie te delen. Uit enthousiasme, omdat wat je in je hoofd had echt fantastisch lekker is. Zo is het ook bij deze stroopwafel slofjes. Geloof me maar… Hier zou jij vandaag nog de keuken voor in moeten duiken. Zo lekker!
Oudere recepten in nieuwe jasjes

In 2018 trakteerde Jasper zijn collega’s op verschillende slofjes. Eén daarvan waren deze stroopwafelslofjes. Destijds waren de slofjes zo’n grote hit dat we in 2024 besloten dat hij opnieuw op slofjes zou trakteren. Een deel van de recepten kon ik zo hergebruiken en de al bestaande blogs met bijhorende recepten een flinke update geven. Langzaam maar zeker ga ik daar aan werken en dit met jullie delen. Het zou toch helemaal fantastisch zijn als deze stroopwafel slofjes opnieuw een hit worden op de blog?

Sloffendeeg

Het basisrecept voor sloffendeeg dat ik eveneens al jaren geleden postte wordt tot op de dag van vandaag nog heel vaak gebruikt in huize Bakkriebels. Het is een ideale basis waar je heel veel verschillende kanten mee op kan. En daarmee ook een ideals basis wanneer je voor een verjaardag heel veel verschillende soorten taartjes wil maken die toch ergens met elkaar matchen. Voor deze stroopwafel slofjes gebruik ik het recept helemaal zoals het ook in het basisrecept aangegeven is. Wel worden er nog extra tips voor het maken van de sloffen gegeven in het basisrecept. Lees dat artikel dus ook zeker even door.

Lekker variëren met de stroopwafel

Stroopwafels zijn natuurlijk van zichzelf al heel erg lekker maar je kan er ook hele lekkere dingen mee maken. Zo vind je op Bakkriebels als aardig wat verschillende recepten met stroopwafels. Wat denk je van gewone stroopwafels? Of wil je liever eens krokante caramelstroopwafels, of hopjes stroopwafels maken? Koop je de stroopwafels liever in de winkel om er daarna wat lekkers mee te maken? Wat denk je dan van stroopwafel cupcakes, stroopwafel vlaaitjes, stroopwafel cakepops of stroopwafel popcorn? En wanneer je zoekt bij de zoekfunctie komen er nog meer stroopwafel recepten te voorschijn.

Koemelkvrij

Deze slofjes zijn door mij niet koemelkvrij gemaakt. Na een blik op de ingrediëntenlijst ontdekte ik dat, dankzij de vegan stroopwafels die tegenwoordig in de supermarkt verkrijgbaar zijn, toch ook mogelijk is om deze stroopwafelslofjes koemelkvrij te maken. Er zijn nog geen vegan mini stroopwafeltjes op de martk voor zover ik weet, wil je de sloffen met mini stroopwafeltjes decoreren? Steek met een ronde uitsteker van 5 cm doorsnee eerst mini stroopwafels uit, hou die achter voor de decoratie en gebruik wat overblijft verder in het recept. Naast stroopwafels wordt er ook boter, slagroom en mascarpone gebruikt. Boter kan je vervanger door een goede plantaardige roomboter vervanger. Slagroom kan je vervanger door soya whipping. En in plaats van mascarpone is de vegan roomkaas van philadelphia een smakelijke vervanger. Hierdoor wordt het recept echter wel anders dus proef even of er voldoende suiker e.d. in zit en pas dit zonodig aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *