Kleine koekjes·Kleine zoete verleidingen

Stroopwafelcakepops

Als het wat warmer is, zoals bijvoorbeeld gisteren dan zet ik regelmatig mijn cakepop apparaat buiten. Zo kan ik toch iets lekkers maken ondanks de warmte. Als er dan iemand langs loop hoor je ze  zeggen dat het zo lekker ruikt in die tuin 😀 En ik verzeker je dat ze dat met het luchtje van deze heerlijke stroopwafel cakepops helemaal zeggen. Om de cakepops af te maken gaf ik ze een stroopwafelganache voetje. Mocht je deze cakepops bakken als het warm is hou er dan rekening mee dat deze ganache zacht(er) blijft en je dus vieze vingers krijg bij het opeten.

Dit heb je nodig voor ongeveer 20 cakepops:

100 gram zachte roomboter

75 gram kristal suiker

25 gram bruine basterd

2 M eieren

100 gram zelfrijzend bakmeel

5 gram melk

1 gram kaneel

150 gram stroopwafels

Voor de ganache:

75 gram witte chocolade

100 gram caramelstroop

50 gram witte basterd suiker

40 gram roomboter

1 gram kaneel

En verder:

Cakepop apparaat

spuitzak

pannetje

3 lege eierdozen

cocktailprikkers

bakplaat met bakpapier

Zo ga je te werk:

Verwarm het cakepop apparaat goed voor.

Snij de stroopwafels in kleine stukjes.

Meng de roomboter met de beide suikersoorten in ongeveer 10 minuten licht en luchtig.

Voeg de eieren één voor één toe aan het botermengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het ei daarvoor volledig opgenomen is.

Spatel het zelfrijzenbakmeel door het beslag.

Voeg de melk toe en roer tot ook dit goed doorgemengd is.

Voeg als laatste de stukjes stroopwafel toe en roer ook deze goed door het beslag.

Doe het beslag in een spuitzak.

Vet evt. het apparaat in voor je het beslag er in spuit.

Spuit beslag in ieder holletje van het cakepop apparaat.

Sluit het apparaat en laat de cakepops bakken.

Verwijder de cakepops uit het apparaat. Zelf vind ik dit het makkelijkst met 2 cocktailprikkers. Cakepops die gaat zijn laten bij mijn apparaat los.

Laat de cakepops afkoelen op de eierdozen.

Maak intussen de ganache:

Hiervoor doe je alle ingrediënten voor de ganache op de chocolade na, in de pan.

Breng de inhoud van de pan al roerend aan de kook. Laat het zo ongeveer 3-5 minuten inkoken.

Laat het iets afkoelen.

Breek de chocolade in stukjes.

Doe ongeveer 2/3 van de chocolade bij de stroop. Voeg eventueel meer chocolade toe als de ganache nog heel dun is.

Dompel iedere cakepop in de ganache. Zet hem daarna op de met bakpapier bekleedde bakplaat tot de genache gestold is.

Tip:

Heb je nog ganache over? Doe dit dan in een spuitzak en drizzle het over de cakepops heen.

Warm weer en toch ganache op je cakepops? Zet de cakepops voor serveren een half uurtje in de koelkast zodat de ganache op kan stijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *