Vullingen

Passievruchten curd

Snel naar recept
Het is zo heerlijk dat het weer zomer is! Lekker de keuken in voor zomerse baksels met frisse smaken. Mijn favoriet voor deze zomer is passievrucht, een lekkere friszure vrucht waar je alle kanten mee op kan. Op een aantal recepten moeten jullie nog even wachten maar het recept voor deze heerlijke passievruchten curd krijgen jullie vandaag alvast.
Binding van de passievruchten curd

Een curd is een soort dikke saus die au-bain-marie gemaakt wordt met eieren. Voor de passievruchten curd gebruik ik hele eieren en dooiers, voor een sterkere binding. Omdat deze curd alsnog de neiging heeft wat dunner te blijven, voegen we ook wat maïzena toe. Hierdoor ontstaat de perfecte consistentie van een curd: zo dik als vla. Door de curd au-bain-marie te verwarmen, wordt het geleidelijk aan warmer en heb je minder kans dat de eieren stollen waardoor je (gebakken ei) klontjes in de curd krijgt.

Verse of diepvries passievruchten?

Om passievruchten curd te maken gebruik je -uiteraard- passievruchten. In Nederland worden zowel verse passievruchten als diepvries passievruchten blokjes verkocht. In de meeste supermarkten zijn verse passievruchten te verkrijgen, deze kan je goed gebruiken in dit recept. Zelf had ik nog heel veel passievruchtenblokjes in de diepvries. Daarom heb ik dit recept met diepvries passievruchten gemaakt. Beide opties zijn dus mogelijk.

Wel trek in passievruchten curd maar vandaag geen tijd om aan de slag te gaan? Sla één van onderstaande afbeeldingen op één van je Pinterest borden op. Zo kan je dit recept altijd makkelijk terug vinden.
Nog meer recepten?

Ik roep dus echt al jarenlang dat ik meer met passievruchten aan de slag wil. Ondanks dat ik het een heerlijke vrucht vind, zeker om mee te bakken, gebruik ik het niet half zo snel als bijvoorbeeld aardbeien. Voor nu heb ik best wat ideeën waar ik nog mee aan de slag wil. Vooral lekkere taartjes met bijvoorbeeld solero of pornstar martini cocktail smaak. Passievruchten combineren heel lekker met andere exotische en zomerse fruitsoorten zoals perzik, ananas, sinaasappel en mango. Ook in combinatie met witte chocolade is passievrucht een goed idee. Op Bakkriebels vind je nog twee recepten met passievrucht, namelijk eentje voor ijsjes en een pavlova met mango en kokosroom. Beide recepten zijn zeker tips voor als je niet kan wachten om met passievruchten aan de slag te gaan.

Koemelkvrij

Eén van de ingrediënten van deze passievruchten curd is boter. Om het recept koemelkvrij te maken, gebruik je geen roomboter maar roombeter van BlueBand. Dit is het beste koemelkvrije alternatief voor roomboter dat op dit moment op de markt is.

2 gedachten over “Passievruchten curd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *