Basisrecepten·Grote koeken·Voor en met kinderen

Basisrecept brownie + regenboog brownie stack

Snel naar recept

Vandaag krijgen jullie een twee-in-één recept. Namelijk een basisrecept voor gruwelijk lekkere brownies én daarbij vertel ik ook nog hoe je zelf een regenboog brownie stack kan maken. Ga hier zelf mee aan de slag, geef je eigen draai er aan en kleed je brownie aan in elk thema dat je maar wilt.

Een basic basis

Op de dag dat ik hoorde dat ik koemelkallergie had kon ik maar aan één ding denken: Brownies! Maar helaas… Die uit de supermarkt waren verleden tijd en ik moest toch echt zelf thuis, letterlijk aan de bak vóór ik van een stuk brownie kon genieten. Sindsdien zijn er al heel wat brownies gebakken, want ook Steven en Rosalie houden er erg van. Hun favoriet is vooral een basisbrownie met niet teveel poespas er in. Noten zijn sowieso al not done, ze hebben het liefst een basic basis brownie. Waar ze wel heel enthousiast een uitzondering voor maken is fondant. En na het zien van de brownie stack bij Bouwhuis wist ik één ding zeker: Dat was het idee dat ik zocht voor Rosalie haar verjaardag.

Feest in huize Bakkriebels

Afgelopen zaterdag was het namelijk feest in huize Bakkriebels. Rosalie vierde haar 8e verjaardag! 8 Jaar gewoon alweer…. Wauw! Ik geloof vast dat ik ergens een stukje tijd kwijt geraakt ben, wat zijn de jaren voorbij gevlogen en wat is ze gegroeid en ontwikkeld! Dat lieve kleine babytje waar ik in 2014 op mijn eerste blog over schreef (het bericht staat tegenwoordig hier) is gewoon veranderd in een zelfredzame, bijdehante en zorgzame tante. Ze weet vaak ook goed wat ze wil. Op mijn vraag welk thema ze op haar verjaardag wilde antwoordde ze: Regenbogen! We dachten er samen over hoe die regenboog eruit moest zien: Zoals hij door de Heere geschapen is of toch in pastel tinten? Eén ding stond voor ons wel vast: Hij moest bestaan uit 7 verschillende kleuren. En zo kwamen we tot deze regenboog met een lichte en donkere roze boog.

Regenbogen van fondant

Nadat we de kleuren van de regenboog bepaalden gingen we aan de slag met witte fondant en wat kleurstoffen. Ook kocht ik een pastel pakje groene en lila fondant van FunCakes, zij verkopen nog meer pastel kleuren mocht je dat liever willen dan kleurstoffen aanschaffen. Zelf had ik alle kleurstoffen om pastelkleuren te maken liggen, waardoor witte fondant zelf kleuren voor ons goedkoper was. Na het kleuren rolden we van iedere kleur een klein balletje en van dat kleine balletje weer een lange sliert. Deze slierten lagen we op volgorde, om een rond uitsteker heen. En tadam: Daar waren kleine en wat grotere regenbogen.

Stamps van Partycupakes

Voor deze vrolijke brownie stack haalden we ook de ‘Hierperdepiep Hoera’, ”t is feest trala’ en ‘er is er één jarig’ stamps van Partycupcakes weer eens voor de dag. Ik heb al eerder mijn enthousiasme voor de ‘it’s a boy’ en ‘it’s a girl’ stamps met jullie gedeeld in diverse geboorte baksels. En ook van de aankoop van deze serie stamps heb ik geen spijt. Met bijna elke verjaardag die we hier thuis vieren komen deze stamps uit de kast. Zo kan je op een makkelijke manier elk baksels iets feestelijks geven. Een echte musthave voor elke thuisbakker als je het mij vraagt! Het cadeautje komt uit een kerststempelsetje van supermarkt Dirk dat ik vorig jaar kocht en alleen voor fondant decoraties gebruikt.

Bakvaste regenoog hagelslag van Bakd

De geweldie lieve regenboog sprinkels / hagelslag vond ik in de webshop Bakd.nl. Naast dat deze kleuren perfect waren voor het feestje van rosalie is het ook ideaal dat de sprinkels bakvast zijn. Dit houd in dat ze na het bakken nog zichtbaar zijn. Ik kocht een pot van 400 gram sprinkels zodat ik zeker wist dat ik voldoende in huis zou hebben, meer dan de helft is inmiddels opgebruikt voor haar verjaardag afgelopen zaterdag. Er komt nog een (kinder)feestje aan dus de rest komt ook nog goed van pas.

De meerwaarde van een basisrecept

Ik deelde al eens een recept voor Double crème Oreo brownies en Café Noir brownies, maar mijn basisrecept heb ik nog nooit met jullie gedeeld. Nu is het zo dat de basis van dit soort baksels vaak al, in grote getalen, online te vinden is. En dan vraag ik mij weleens af: Wat voegt de mijne er dan aan toe? Gevolgd door: Alles! Want dit is de mijne. Zo kan ik ook makkelijker refereren naar het recept in variaties. En kan ik hier mijn tips en variaties ook nog eens delen.

Koemelkvrij

Door het gebruik van VioBlock of BlueBand met het goude wikkel gebruik je een goede kwaliteitsboter die heel dicht in de buurt komt van roomboter. Dit proef je terug in je baksels. En als is chocolade dan een sterke smaak, toch raad ik je aan om deze te gebruiken. Gewoon omdat het echt lekkerder is 😉 Daarnaast moet je opletten dat je een pure chocolade zonder melk gebruik. In het recept geef ik een chocolade met minstens 70% cacao aan, deze bevatten over het algemeen geen melk, maar controleer het toch altijd voor de zekerheid. Om deze regenboog brownie stack te maken heb ik smarties gebruikt. Smarties zijn niet koemelkvrij. Voor ons geen probleem omdat we wel tegen sporen van koemelk kunnen, maar voor andere mensen kan het wel een probleem zijn.

Wil je dit recept opslaan op Pinterst? Gebruik onderstaande afbeelding om het recept altijd makkelijk terug te kunnen vinden.

Een gedachte over “Basisrecept brownie + regenboog brownie stack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *