Grote koeken

Double crème Oreo Brownies

Snel naar recept

Brownies met oreo, dat begint bijna een klassieke combinatie te worden. Dat is niet gek als je weet hoe lekker oreo’s in een brownie smaken. Wat vind jij eigenlijk het lekkerste van een oreokoekje? Ik de vulling. Dat ontdekte ik toen ik een rol met Double Cream Oreo’s kocht. Bij een normale oreo overheerst het koekje. Bij de double cream oreo is de balans wat mij betreft perfect. En toen ik dat wist kon ik nog maar één ding doen: Double crème Oreo’s Brownies bakken.

Eèn ding doen

Nu ik weet hoe lekker Double crème Oreo’s brownies zijn kan ik opnieuw maar één ding doen: Het recept met jullie delen. Het wordt bijna saai want nu het recept gedeeld is, doe ik weer maar één ding: Hopen dat jullie net zo enthousiast zijn dan wij waren!

Lekker zoals jij het wil

Deze bouble cream oreo brownies zijn lekker fudgy met een knapperige bovenkant. Zo vind ik ze het allerlekkerst. Wil jij de brownies nog smeuïger? Verkort dan de baktijd met ongeveer 5 minuten. Liever wat minder fudgy? Dan bak je de brownies wat langer, maar niet te lang. En pas op, want voor je het weet worden ze droog. Wist je trouwens dat ik, tot een jaar terug nog nooit een brownie gebakken had? Gelukkig heb ik daar verandering in gebracht. Toen in februari het recept voor de Café noir brownies online kwam had ik niet kunnen denken dat dat recept zo’n hit zou worden. Wat zou het leuk zijn als dat met de Double cream Oreo brownies ook gebeurd.

Koemelkvrij

Deze Double Cream oreo brownies heb ik koemelkvrij gemaakt. Het recept is zo geschreven dat je zowel een koemelkvrije versie als een gewone versie kan maken. Voor een koemelkvrije versie gebruik je geen roomboter maar bij voorkeur FloraPlant. Dat is een plantaardige boter die heel veel op roomboter lijkt , zelfs qua smaak. Let er ook op dat je een koemelkvrije pure chocolade gebruikt. Zelf gebruik ik voor brownies en andere baksels vaak de goedkoopste repen, namelijk die van Confina. Wat was ik blij toen ik ontdekte dat die ook koemelkvrij zijn. Dan worden er uiteraard ook nog oreo’s in gebruikt. Maak je geen zorgen over koemelk in oreo’s, die zit er namelijk niet in. Op de foto’s zie je naast oreo’s en stukjes pure chocolade ook stukjes witte chocolade. Dat zijn stukjes vegan witte chocolade, die koop je bijvoorbeeld bij de AH, maar ook de Coop heeft ze in het assortiment. Hoe het met andere supermarkten zit weet ik niet goed.

Wil je dit recept nooit meer kwijt raken? Pin de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest accounts.

2 gedachten over “Double crème Oreo Brownies

  1. Pingback: Homepage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *