Kleine zoete verleidingen

Witte chocolade – speculoos rice krispy’s

Snel naar recept
Oh nee… Dat overkwam mij weer! Een aangebroken zak rice krispy’s was open gegaan en lag door mijn bakkastje heen. Mooi balen, maar ook een goede stimulans om dat overschot nu eindelijk eens op te maken. En dan past die open verpakking witte smeltchocolade er ook goed bij. Die zak marshmallows uit het kerstpakket van vorig jaar, even kijken… daar! Oh wacht… De speculoospasta is ook bijna op. 1+1=4, bingo! Dit is echt een gouden combinatie. Want deze witte chocolade – speculoos rice krispy’s zijn echt heel erg lekker! En het ziet er ook nog eens prachtig uit.
Rice crispy’s

In Amerika worden er veel meer rice krispy’s gegeten dan hier in Nederland. Iedereen kent manna, welk kind is er niet mee opgegroeid? Maar met de luiers, verdwijnt ook de manna uit de kast. Of is dat bij jullie anders? Heel veel mensen weten niet dat bijvoorbeeld Albert Heijn rice krispy’s in het assortiment heeft. Voor zover ik weet verkopen ze rice krispy’s van het merk Kellogs, bij de ontbijtgranen. En dan hebben ze nog een biologisch merk, ik dacht Smaakt. Het maakt niet uit welke je gebruikt het is allebei gepofte rijst, zonder toegevoegde suiker.

Licht van gewicht

Wie ooit marsepeintaarten gemaakt weet waarschijnlijk wel dat grote toppers niet gevuld zijn met marsepein maar met rice krispies. Hiervoor werden de rice krispies met gesmolten marsmallows en boter gemengd. Daarna kon je dit mooi vormen in alle gewenste vormen. Na het uitharden bekleedde je het met een laag marsepein en bracht je de overige details aan. Het resultaat was dan een licht gewicht taarttoppper. Op deze manier kwam ik er jaren geleden achter dat dit niet alleen makkelijk maar ook nog lekker is. Je maakt het echter nog lekkerder door er deze traktatie van te maken

Koemelkvrij

Dit recept is niet koemelkvrij door het gebruik van witte chocolade. Helaas is het mij nog niet gelukt om een Vegan witte chocolade te vinden die je ook kan smelten. Hierdoor is het niet mogelijk om exact dit recept na te maken. Wat je wel kan doen is de witte chocolade vervangen voor een koemelkvrije pure chocolade.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Maak dan gebruik van onderstaande foto, zodat je het later makkelijk terug kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *