Cupcakes·Valentijn·Voor en met kinderen

Valentijns cakeijsjes

Snel naar recept
Nog een paar dagen en dan is het Valentijn. Dit jaar ben ik me echt heerlijk te buiten gegaan aan allerlei leuke en lekkere baksels. Ik vind het altijd leuk om voor Valentijn te bakken, maar meestal komt dat niet op de blog. Dit jaar is dat een keer anders. Vandaag deel ik weer een super leuk en lekker idee met jullie, namelijk cakeijsjes. Een cakeje gebakken in een ijshoorntje. Hoe leuk is dat?

Nu de kinderen weer naar school gaan, begint het weer een klein beetje normaal te lijken. Het is heerlijk om niet meer te touwtrekken voor een rekenles, de taalles niet meer voor te hoeven lezen en naar de wc te kunnen zonder dat ergens aan me geroepen wordt. Ondanks dat mis ik ook de stemmen om me heen en de gezelligheid die er was na het huiswerk. Misschien mis ik zelfs het rondslingerende speelgoed in de woonkamer, maar geniet ik ervan dat ik niet meer de hele dag aan het opruimen ben. Ik heb er naar uitgekeken om mijn eigen dingen weer te kunnen gaan doen en daar ga ik voorlopig heerlijk van genieten. Zal ik beginnen met een flinke baksessie? Of eerst maar de verzamelde recepten uitwerken zodat ik ze met jullie kan delen…

IJshoorntjes rek van Wilton

Laat ik maar beginnen met de cakeijsjes. Het is al jaren geleden dat ik een rekje van Wilton kocht om daar ijshoorntjes in te zetten. Super handig dat het ook in de oven kan, dat was de reden waarom ik het aanschafte. Alleen kwam het daar nooit van. Tot ik onlangs op Pinterest een leuk voorbeeld tegenkwam en mij dat rekje weer herinnerde. En zo was het idee voor de cakeijsjes snel bedacht. Twee jaar geleden heb ik het rekje gebruikt om marshmallow ijsjes te maken voor Rosalie haar verjaardag. Dat is denk ik de enige keer dat ik hem van zolder naar beneden haalde. En toch kan ik er telkens geen afscheid van nemen. Te leuk om op te ruimen!

Valentijns print van Taartprintje.nl

Dankzij Facebook kreeg ik vorige week een advertentie te zien van Taartprintje.nl. Met een leuke print voor valentijn. Officieel zijn de prints precies op maat gemaakt voor cupcakes. Zowel de mini als het standaard formaat. Een paar minuten later zaten die leukerds in mijn winkelwagen en nog een paar dagen later in de brievenbus. Voor cupcakes gebruikte ik ze niet, maar kijk dat kleine maatje eens shinen op deze cakeijsjes.

Koemelkvrij

Deze ijshoorntjes bevatten geen koemelk. Check daar jouw ijshoorntjes ook even op. Verder is het een kwestie van de roomboter vervangen door een plantaardige versie, bij voorkeur door FloraPlant. Vergeet ook de ingrediënten van de decoraties niet te checken. Steven en ik kunnen allebei een klein beetje verdragen, daarom heb ik op deze ijsjes voor witte chocolade gekozen. Kan je helemaal geen koemelk verdragen, gebruik dan een koemelk vrije pure chocolade.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Met onderstaande foto vind je het recept altijd makkelijk terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *