Sinterklaas

Thema 9: Traditioneel Sinterklaas snoepgoed ~ Dag 2: Marspeinen aardappeltjes

Naast kruidnootjes is marsepein ook een hele bekende lekkernij voor de aan komende feestdagen. Uiteraard is het mogelijk om dit zelf te maken. Omdat ik geen keukenmachine heb waar ik dit mee aan durf gebruik ik altijd kant en klare marsepein. Naast marsepein heb je weinig nodig voor het ‘ receptje’ van vandaag. Misschien niet de aantrekkelijke, vrolijke, grappig gevormde marsepein die je in de winkels ziet. Deze marsepeinaardappeltjes maak je in een handomdraai! En heel veel lekkerder dan dat ze in de winkel zijn.

DSC07493 met watermerk[1]

Dit heb je nodig:

250 gram blanke marsepein
5 gram cacao
 
En verder:
Weegschaal
Grote zeef
Bakje

DSC07517 met watermerk[1]

Zo ga je te werk:

Weeg stukjes van ci. 10 gram marsepein af.
Rol van ieder stukje een rond balletje.
Doe de cacao in een bakje.
Rol de balletjes een voor een door de cacao.
Doe circa 7 balletjes in de zeef en schud de overtollige cacao van de aardappeltjes af.
Herhaal dit met de overige aardappeltjes
DSC07519 met watermerk[1]

Tips:

Gebruik een goed kwaliteit marsepein. Dit komt de smaak zeker ten goede.
Gebruik marsepein met een 1:2 of 1:3 verhouding.
Bewaar de aardappeltjes in een afgesloten trommel.
DSC07495 met watermerk[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *