Grote koeken

Soezinsoes

Slagroom soezen… Hey Adrienne… Weet je dat wel zeker? Jij hebt toch al lang en breed een recept voor soezen met slagroom online staan? Ja lieve volgers… Ik weet het! Laat je dan ook niet om de tuin leiden door de foto… Deze soezen verbergen iets. Ja echt… Ze verstoppen iets. Natuurlijk zijn ze gevuld met slagroom. Heerlijke luchtige slagroom maar hey er zit nog iets in. Zie je die fles op de achtergrond liggen? Juist ja… Warninks Advocaat. Deze soezen zijn niet alleen met slagroom maar ook met advocaat gevuld. En toch ook weer niet alleen met slagroom en advocaat. In de soes zit namelijk een mini soesje die gevuld is met advocaat. Al heel erg lang geleden heb ik een foto op één van mijn Pinterestborden gepint met dit idee. En toen ik weer eens een halve fles advocaat open had staan (die voor de 10.000e keer uit de kast viel omdat hij daar gewoon onhandig staat) dacht ik opeens terug aan die soes in een soes.

doorgesneden soezen waarvan het soezendeeg na het vullen met slagroom  en een mini soesje weer op elkaar gelegd zijn.

Dit heb je nodig voor 12 soezen:
75 gram roomboter
75 gram melk
75 gram water
75 gram bloem
3 M eieren
250 gram slagroom
100 gram mascarpone
2 zakjes vanille suiker
eetlepel kristalsuiker
paar eetlepels advocaat
poedersuiker

En verder:
bakplaat met bakpapier (als je er twee heb, dan twee)
spuitzak met stervormig spuitmondje
spuitzak zonder spuitmondje
theezeefje
kommetje

foto van een doorgesneden soes waarop de binnenkant met het soesje in de soes goed zichtbaar is.
Een met slagroom gevulde soes waar al wel het kleine met advocaat gevulden soesje in gezet is maar die nog niet volledig met slagroom gevuld is. Ook het deksel van de soes is er nog niet opgezet.

Zo ga je te werk:
Bekleed de bakplaten met bakpapier.
Verwarm de oven voor tot 190 graden.
Breek de eieren in een kommetje
Doe de boter, melk en het water in een pan en verwarm het tot de melk net niet kookt en de boter gesmolten is.
Schakel de hittebron uit.
Voeg de bloem toe, roer het goed door het melk mengsel.
Verwarm het deeg als roerend 2 minuten.
Doe het deeg over in een beslagkom.
Voeg al mixend het eerste ei toe. Blijf goed mixen tot het ei volledig opgenomen is.
Voeg het tweede en daarna ook het derde ei toe als het vorige ei goed opgenomen is.
Doe het deeg in een spuitzak.
Spuit 12 deegbolletjes van ongeveer 5 gram soezendeeg op het bakpapier.
Bak de soesjes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de soesjes volledig afkoelen.
Spuit 12 soezen van ongeveer 15-20 gram deeg op de bakplaat.
Bak deze in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Laat ook de grote soezen volledig afkoelen.
Klop intussen de slagroom met de mascarpone en beide suiker soorten stijf.
Doe de slagroom in een spuitzak met een spuitmondje.
Vul de kleine soesjes alvast met advocaat. Dit gaat het makkelijkst door van een spuitzak of boterhamzakje een klein puntje af te knippen en in de bovenkant van het soesje een klein gaatje te maken om het soesje te vullen.
Snij de afgekoelde grote soezen door.
Vul ze met een klein beetje slagroom. Zet er een klein soesje in. Vul de grote soes verder met slagroom tot de kleine soes volledig bedekt is.
Druk het deksel van de soes op de slagroom.
Doe wat poedersuiker in een theezeefje en bestuif de bovenkant van de soezen er mee.
Bewaar de soezen tot serveren in de koelkast.

nogmaals een doosnede van de soezen

6 gedachten over “Soezinsoes

  1. Ik vind dit echt een super leuk idee.
    Ook leuk voor de bakclub in het verzorgingshuis daar is advocaat met slagroom altijd nog een hit en op deze manier verpakt super leuk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *