Gebak en Tartelettes

Sinaasappel – Vanille soezen

Snel naar recept

Vandaag heb ik weer een prachtig recept van de tijgersoezen voor jullie. Deze keer zijn het sinaasappel – vanille soezen. Een heerlijke traktatie gevuld met sinaasappelbanketbakkersroom, sinaasappelcurd en slagroom. Deze soezen waren de favoriet van Jasper toen hij ze aan zijn collega’s trakteerde. Als je het mij vraagt zijn sinaasappel en vanille het hele jaar door een lekkere combinatie. Moet ik dan echt een keuze maken in welk seizoen ik de smaken het best vind passen, dan kies ik voor lente. Daarom is mei het perfecte moment om dit recept met jullie te delen.

Verschil tussen tijgersoezen en gewone soezen

Tijgersoezen zijn bijna hetzelfde als gewone soezen. Het verschil wordt gemaakt doordat je voor het bakken een laagje koekdeeg op de soezen legt. Tijdens het bakken vormt het koekdeeg een prachtig tijgerpatroon op de soezen. Bijkomend voordeel is dat de soezen gelijkmatiger rijzen. En qua smaak geeft dat koekdeegje ook iets extra’s, mits je ze snel na het bakken opeet. Je hebt dan namelijk een knapperig laagje. Dat smaakt echt zo lekker! Zorg dus zeker dat je deze Sinaasappel – Vanille soezen zo vers mogelijk serveert.

Sinaasappel vanille curd

Speciaal voor deze soezen ging ik aan de slag om een lekkere sinaasappel-vanillecurd te maken. De eerste keer dat ik dat probeerde was de curd veels te zoet, gelukkig was de tweede curd wel perfect van smaak. Omdat die curd zo lekker is en het veel breder toepasbaar is dan in deze soezen, heb ik het recept ook apart geplaatst. Wil je dat recept ook op je gemakje doorlezen? Klik dan hier.

Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Onderstaande foto helpt je bij het makkelijk herkennen en terug vinden van dit artikel en het recept.

Sinaasappel kaviaar

Ter decoratie van de soezen gebruikte ik sinaasappel kaviaar. Het leuke is dat jullie dat ook zelf kunnen maken. Het is niet zo moeilijk dus neem de stap en waag je er aan. Net als bij de sinaasappel-vanillecurd heb ik ook van de kaviaar een uitgebreid artikel geschreven. Dat artikel vind je hier.

Koemelkvrij

Ik heb dit recept niet als koemelkvrij recept ontwikkeld of bedacht. Omdat ik geen (goede) ervaringen heb met het vervangen van de melk en de mascarpone voor plantaardige varianten geef ik bij dit recept geen tips om er een koemelkvrij recept van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *