Vullingen

Karamelbavarois

Voor de verjaardag van Jasper, in februari heb ik flink wat bavarois gemaakt. Ik begin er steeds meer handigheid in te krijgen. Helaas mag ik nog steeds geen goede vervanger gevonden voor slagroom, waardoor ik zelf er niet van eet. Het enige wat ik doe is een inimini beetje proeven, om te kijken of de smaak goed zit. Deze is perfect! Heerlijk romig, kan ook niet anders met zoveel slagroom 😉 En zoet, dat ook! Vergeet de suiker dan ook niet, haha. Ik zie hier echt al de lekkerste soezen mee aan mijn neus voorbijgaan. En wat denk je van een dessert met laagjes? Deze bavarois is echt een hele lekkere om met van alles en nog wat te combineren.

Dit heb je nodig:
1 eigeel
200 gram karamelsaus
3 blaadje gelatine
175 ml slagroom
100 ml melk

En verder:
Pannetje
Voedselthermometer
Bakje met koud water

Zo ga je te werk:
Week de gelatine in ruim koud water.
Meng het eigeel met 20 gram karamelsaus.
Verwarm de melk tot net niet kokend.
Giet een klein beetje melk op het eigeel. Roer dit goed er door.
Giet voorzichtig de rest van de melk op het eigeel. Roer zonodig tussentijds nog een keer door.
Doe dit mengsel in de pan terug. Verwarm het op een matige hittebron, al roerend tot 82 graden.
Knijp de gelatine uit. Leg de gelatine op de overgebleven 180 gram karamelsaus.
Giet de hete melk over de gelatine heen. Roer het goed door.
Controleer of er geen klontjes gelatine meer zijn. Verwarm zonodig de caramelsaus, nog een klein beetje.
Klop de slagroom lobbig.
Doe wat slagroom bij de caramelsaus en spatel dit door elkaar.
Doe de rest van de slagroom er ook bij en spatel het voorzichtig door elkaar.
Doe de bavarois in een glaasje.
Zet het ongeveer 5 uur in de koelkast om op te stijven.

Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Gebruik dan onderstaande foto.

8 gedachten over “Karamelbavarois

  1. Bij ingrediënten staat 200 gram caramelsaus maar er wordt maar 20 gram bij het eigeel gebruikt. Wordt de resterende caramelsaus van 180 gram niet gebruikt?

    1. Ha Lilian,

      Ik snap je verwarring als ik het recept teruglees.
      De volledige 200 gram wordt gebruikt in het recept. Je gebruikt 20 gram karamelsaus bij het eigeel en de melk en maak je warm. De overige 180 gram worden niet verwarmd, hier wordt de gelatine opgelegd. De hete melk (met het eigeel en de 20 gram karamelsaus) worden hierover gegoten.

      ik hoop dat het zo duidelijk is. zal de tekst gelijk ook even aanpassen, zodat het voor iedereen evenveel duidelijker is.

      groetjes, Adrienne

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *