Ben jij fan van een zout smaakje aan je zoete baksels? Dan kan je dit recept niet missen! Hou je van salted karamel? Dan vind je deze soezen vast geweldig! Zien ze er niet heerlijk uit!? Hier hou ik het dit weekend wel mee uit.
Dit heb je nodig voor ongeveer 15 soezen:
50 gram melk
Dit heb je nodig:
300 gram suiker
60 gram water
3 M ei
345 gram melk
30 gram custard
En verder:
Pan met een dikke bodem
Magnetronbestendige kom
klein bakje
(elektrische) garde
siliconen spatel
spuitzak met spuitmondje
Zo ga je te werk:
Doe de suiker met het water in de pan met de dikke bodem.
Plaats het op de hittebron en zet deze matig warm aan.
Breng de suiker aan de kook. Laat het rustig karamelliseren tot het mooi goudbruin is. Zet dan de hittebron uit.
Terwijl de suiker karamelliseert kook je in de magnetron bestendige kom 100 gram van de melk.
In een bakje meng je de overgebleven melk met de custard tot alle custard opgelost is.
Voeg dan de eieren toe en roer tot alles goed gemengd is.
Zodra de suiker mooi goudbruin is voeg je voorzichtig de kokende melk toe. Roer goed door met een siliconen spatel.
Blijf roeren tot alle karamel is opgelost. Voeg dan voorzichtig het custard-eimengsel toe en roer dit met de garde goed door tot een egaal mengsel.
Doe de karamelbanketbakkersroom in de magnetronbestendige schaal en kook deze in de magnetron tot de gewenste dikte.
Laat de room afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de banketbakkersroom in de spuitzak met het spuitmondje
Vul de soezen aan de onderkant, met de karamelbanketbakkersroom, bewaar ze daarna in de koelkast.
Maak de pure chocolade ganache:
Dit heb je nodig:
175 gram slagroom
200 gram pure chocolade
50 gram suiker
50 gram roomboter
grof zeezout
Zo ga je te werk:
Breek de chocolade in kleine stukjes.
Breng de slagroom aan de kook. Zet de hittebron uit.
Voeg de suiker en de chocolade toe aan de slagroom. Roer door de slagroom tot alle chocolade gesmolten is.
Voeg roomboter toe en roer tot ook deze goed opgenomen is in de ganache.
Laat de ganache zo nodig nog wat verder afkoelen tot kamertemperatuur.
Dompel de soezen ondersteboven in de ganache.
Strooi op iedere soes wat zeezout korrels.
Bewaar de soezen tot gebruik in de koelkast.