Gebak en Tartelettes·Kerst

Rode bessen – Marshmallow tartelette

Snel naar recept
Ik heb nog een allerlaatste fijn en klein recept voor de kerst. Eén die er indrukwekkend uitziet en toch heel snel te maken is. En één met een verassende smaakcombinatie. Voor dit recept gebruikte ik rode bessen van Berry Brothers. In combinatie met de zoete marshmallow is het een fantastisch lekkere tartelette geworden.
De bessen van Berry Brothers

Deze mooie rode bessen zijn van het familiebedrijf Berry Brothers. Dit bedrijf is gevestigd in Limburg. Ze weteb zelfs nu deze heerlijke smaak volle vruchten vers in de winkel te krijgen. En dat ook nog van Nederlandse bodem. Hoewel het bedrijf ook een buitenlandse tak heb, zijn deze bessen op Hollandse bodem geteeld. Op de website vind je daar trouwens een prachtige kalender van terug. Zo weet je altijd waar jouw bes vandaan komt. Ik kreeg deze bessen de Foodybox Kerst van PR-bureau ‘Kroon op het werk’. Natuurlijk kan je zelf ook rode bessen van een andere teler kopen. Wil je toch deze bessen? Dan zijn ze te koop bij Albert Heijn.

Zoet – zuur

De rode bes is een zuurdere bes, dan de meeste andere soorten zacht fruit. Om hier een goede balans mee te maken combineerde ik ze met iets zoets. Met de feestdagen voor de deur is het handig om een klein beetje vooruit te werken en dat is met marshmallow heel goed mogelijk. Persoonlijk vond ik het niet te zoet. Maar het kan altijd dat het van jou wat zuurder mag. Kies er dan gerust voor om minder marhsmallow op de tartelettes te doen.

Yes! Lucky shots

Ik hoor regelmatig dat mijn foto’s erg mooi zijn. Zelf zie je er al snel iets aan. En is er altijd wel iets dat je nog beter zou willen dan dat lukt. Want weet je wat mijn grootste struikelblok is… Ik snap mijn fototoestel niet zo goed. Natuurlijk snap ik hem goed genoeg om mooie plaatjes te maken. Toch blijft het een wens om dit nog meer zelf in de hand te hebben. Maar vandaag… Vandaag was ik gewoon helemaal blij met deze lucky shots. Heerlijke winterse plaatjes, bijna ijzig koud en toch gezellig. De oude en veelgebruikte bakringen, die ik van een bakker kocht, geven een prachtig sfeertje aan deze foto’s. Terwijl ik bezig was, vroeg ik mij ineens af of het zou lukken om een doorkijk foto te maken. YES! En geweldig gaaf. Op de bovenste foto zie je het taartje op de achtergrond wazig. Op de foto hieronder heb ik dat precies opgedraaid. En ik vind ze echt zoohoo mooi geworden!

Koemelkvrij

Deze tartelette zijn door mij koemelkvrij gemaakt. Hiervoor heb ik FloraPlant, een plantaardige boter gebruikt. De smaak van FloraPlant zit erg dicht tegen de smaak van roomboter aan. Het is dan ook mijn favoriete roomboter vervanger.

Wil je dit recept tot de volgende kerst onthouden? Gebruik onderstaande foto om op één van je Pinterest borden op te slaan. Zou vind je het recept altijd makkelijk terug.

8 gedachten over “Rode bessen – Marshmallow tartelette

  1. Hoi Margo,

   Dat klopt inderdaad. In eerste instantie zat die er wel bij. Helaas hebben de makers van de plugin er iets aan veranderd en is die functie nu verdwenen. Je kan het recept wel zelf kopiëren naar Word en dan uitprinten.

   Groetjes,

   Adriënne

 1. Ik mis bij het maken van de marshmellow wat ik moet doen met de maizena, poedersuiker en de vanille extract, of zijn deze niet benodigd?

  1. Ha Pepijn,

   De vanille extract mag tijdens het opkloppen aan de marshmallow toevoegd worden. De maïzena en poedersuiker staan wel vermeld in het recept. Deze twee moeten gemengd worden en over de marshmallow laag gestrooid worden.

   Groetjes, Adriënne

   1. Dank je wel voor de uitleg.
    Het recept ziet er geweldig lekker uit.
    Ga ik deze zo meteen maken voor de familie.

    Fijne feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *