Gebak en Tartelettes

Banaan – Zwitserse room gebaksschelpen

Snel naar recept

Oef! Ik heb alweer een lekkere smaakcombinatie verstopt in een gebaksschelp. Deze week maken we banaan – Zwitserse room gebaksschelpen. Om ze lekkerder te maken zit er ook een beetje karamelsaus en wat chocolade in. Eigenlijk zijn het dus een soort no bake bananoffee taartjes. Ook deze taartjes zijn weer een lekkere en makkelijke traktatie voor de zomer.

Gebaksschelpen kwartet compleet

Dit is alweer het laatste recept met de gebaksschelpen van Jos Poel. Inmiddels heb ik recepten voor oreo – witte chocolademousse gebaksschelpen, pure ganache met hazelnoot en aardbeien schelpen en tompouce schelpen met jullie gedeeld. En met dit recept voor Banaan – Zwitserse room gebaksschelpen is het gebaksschelpen kwartet compleet. Ik ben heel benieuwd of jullie al gebruikt gemaakt hebben van de recepten. Of nog van plan zijn dit te doen. Laat je het weten via social media of door mij een mailtje te sturen? Dat vind ik ontzettend leuk!

Verstopte vullingen

Ondanks dat je het er aan de buitenkant niet vanaf ziet, zitten er maar liefst 4 verschillende vullingen verstopt in deze Banaan – Zwitserse room gebaksschelpen. De bovenste en meest zichtbare is de Zwitserse room. Daaronder zit banaan en bebogeen of dulce du leche verstopt. En omdat Zwisterse room een vochtige vulling is, heb ik ook deze keer de gebaksschelpen met wat pure chocolade gecoat. Heb je liever melk of witte chocolade dan kan dat natuurlijk ook.

Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Onderstaande foto helpt je om dit recept makkelijk terug te herkennen en terug te vinden op de site.

Fotografie ontwikkeling

Weet je dat het hele gebaksschelpen kwartet begonnen is toen ik in 2022 deze Banaan – Zwitserse room gebaksschelpen maakte? Ik had toen een restje dulce de leche en een paar overrijpe bananen op de fruitschaal leggen. Om die restjes op te kunnen maken maakte ik er deze gebakjes van. Eenmaal klaar besloot ik de gebakjes toch op de foto te zetten, maar deed ik er nog niets mee. In mijn hoofd rijpte zich toen al een kwartet-plan. Sommige plannen worden echter nog even in de ijskast bewaard en daardoor was ik deze schelpen bijna vergeten! Tot ik pas door mijn foto’s aan het scrollen was en deze weer terugvond. Het is grappig om te zien dat, ondanks dat ik mijn fotostyle niet veranderd heb, ik deze foto’s een jaar later toch anders genomen zou hebben. Ontwikkeling noemen we dat toch?

Koemelkvrij

Het is mogelijk om deze gebaksschelpen koemelkvrij te maken. Maar daarvoor sta je wel wat langer in de keuken, omdat je zowel zelf de karamelsaus volgens dit recept moet bereiden, als de Zwitserse room volgens het recept in dit artikel moet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *