Valentijn·Voor en met kinderen

Popcorn met witte chocolade

Met popcorn kan je alle kanten op. De tijd van een simpele zoete of zoute popcorn is wel een beetje voorbij, hoor 😉 Het mag best wat meer… Wat luxer. Tijd voor vernieuwing! Voor de verjaardag van Rosalie, (in november vorig jaar) maakte ik een popcorn versie met witte chocolade en sprinkels. Dezelfde sprinkels gebruikte ik ook bij ander traktaties. Ik vind het zo leuk als alles bij elkaar past. Bovendien ziet het er niet alleen super leuk uit maar is het ook heel erg lekker. Veel lekkerder dan wat suiker over de popcorn gestrooid.

Dit heb je nodig:
35 gram popcornmais
75 gram witte chocolade
sprinkels naar keuze
olie

En verder:
Pan met deksel
Bakplaat bekleed met bakpapier

Zo ga je te werk:
Verwarm de pan tot hij goed heet is.
Doe de olie in de pan, en verhit dit tot het ook goed heet is.
Doe de popcorn in de pan en het deksel er op.
Draai en schud de pan voorzichtig wat rond.
Wacht tot alle popcorn gepopt is.
Laat de popcorn afkoelen.
Smelt intussen de witte chocolade.
Meng de witte chocolade en de popcorn met elkaar.
Spreid de popcorn uit over de bakplaat.
Bestrooi het rijkelijk met de sprinkels.
Laat de chocolade uitharden, breek de popcorn daarna in stukjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.