chocolade·Kleine zoete verleidingen

Nutella duofudge

Die kleine meid van ons heb ik niet alleen 75% van mijn uiterlijk meegegeven. Ook op andere gebieden heeft ze wat van mij weg. Neem nu haar zwak voor Nutella. Dat is het eerste wat ze roept als ik vraag wat ze op brood wil. En daar herken ik mezelf zo in 😀 Niets lekkerder dan een witte boterham met een dikke laag Nutella. Een quilty pleasure die ik tegenwoordig bijna uit mijn leven gebannen heb. Maar die zwak blijft en ik moet iedere keer moeite doen om het mes niet ‘af te likken’. Ook in ‘baksels’ verwerk ik het graag. Zo maakte ik dit weekend een heerlijke fudge met jawel… NUTELLA! Heel veel Nutella! Hij was zo lekker dat ik hem, na 1 (of 2, of 3 :D) stukje verbannen heb naar de onderste plank van de koelkast. Daar staat hij nu tot het weekend, dan serveer ik hem bij een high tea. Ben jij ook zo gek op Nutella en alles waar dat in zit?

Dit heb je nodig:

1 blikje gecondenseerde melk

200 gram melk chocolade

400 gram Nutella

50 gram roomboter

125 gram Ferrero

25 gram geroosterde hazelnoten

125 gram Kinder Bueno

En verder:

Bakblik van ci 20 x 30 cm

Bakpapier

Pan

Zo ga je te werk:

Bekleed het bakblik met bakpapier.

Hak de Kinder Bueno’s, de hazelnoten en Ferrero’s in stukjes. Bewaar ze gescheiden in bakjes.

Doe de gecondenseerde melk, Nutella, chocolade en roomboter in een pannetje. Zet het op een matig warme hittebron.

Roer tot alle chocolade en boter gesmolten is en het één samenhangende massa is geworden.

Stort de fudge in het bakblik.

Verdeel over de ene helft van het bakblik de Kinder Bueno en over de andere helft de Ferrero en gehakte hazelnoten.

Laat de fudge opstijven in de koelkast.

Snij hem na het opstijven in kleine stukjes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *