Gebak en Tartelettes

Mini klassieker: Aardbeienschelpen

Met aardbeien zit je altijd goed. Het kan dan ook niet anders of ik deze serie moet een aardbeiengebakje voorkomen. Nu de zomer een beetje meer in zicht komt worden de aardbeien elke dag wat lekkerder. Als vanzelf betekend dat voor mij dat ik er ook weer recepten mee ga maken. Deze aardbeienschelpen heb ik vorige jaar met de allerlaatste kleine aardbeien gemaakt. Ik kijk er naar uit om ze binnenkort weer te maken. Niets lekkerder dan het krakende bladerdeeg, gevuld met banketbakkersroom dat afgetopt is met aardbeien. Mmmh! Snel aan de slag.

Dit heb je nodig voor 12 stuks:
6 blaadjes bladerdeeg
kristalsuiker
1 s ei
slokje melk
1 m ei
150 ml melk
2 zakjes vanille suiker
2 eetlepels suiker
8 gram custard
25 gram chocolade naar keuze
36 kleine aardbeien

En verder:
ronde uitsteker van ongeveer 5 cm doorsnee
mini cupcakebakblik
bakpapier
schaalte
vork
glas heet water

Zo ga je te werk:
Begin met de banketbakkersroom:
Doe het ei met de suiker in een kom en mix het door elkaar.
Meng de custard met een flinke slok melk en roer dit door elkaar tot de custard opgelost is.
Voeg alle melk toe aan het ei suiker mengsel en roer door tot het opgenomen is.
Verwarm de banketbakkersroom in de magnetron tot hij kookt. Roer het regelmatig even door.
Kook door tot de banketbakkersroom de gewenste dikte heeft.
Mix het goed door, tot alle eventuele klontjes er uit zijn.
Laat de banketbakkersroom afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar het zonig tot gebruik in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
Ondooi het bladerdeeg.
Als het bladerdeeg bijna ontdooit, maar nog steeds stevig is kan je de 12 rondjes uitsteken.
Draai het bakblik met de onderkant naar boven.
Knip stukjes bakpapier van ongeveer 6 x 6 cm en vouw deze om 12 van de cupcakeholtes heen.
Doe de suiker in een schaaltje.
Meng het kleine ei met de melk, klop het goed door elkaar.
Besmeer het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
Doe dit 15 minuten later nog een keer.
Prik het bladerdeeg flink in met een vork.
Druk het bladerdeeg, met de met ei bestreken kant, in de kristal suiker.
Vouw het bladerdeeg over het bakpapier heen.
Bak het bladerdeeg in ongeveer 10 minuten goud bruin en gaar.
Haal de bladerdeegschelpen van het bakpapier af. Laat ze volledig afkoelen.
Doe de chocolade in een boterhamzakje of spuitzak.
Smelt de chocolade in het glas heet water.
Besmeer iedere bladerdeegschelp met een beetje chocolade, laat de chocolade uitharden in de koelkast.
Vul de bladerdeegschelpen met de banketbakkersroom.
Snij de aardbeien door de midden en verdeel op iedere schelp 3 aardbeien.
Bewaar de schelpen tot serveren in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *