Recepten·Taarten

Moederdagtaart met ouwel rozen

Aanstaande zondag is het Moederdag. Een leuk moment om met de kinderen iets voor mama te maken. Helemaal een mooi moment om met hen iets te bakken voor mama. Liefst iets wat niet te moeilijk is maar dat mama wel lekker vind. Veel moeders krijgen bloemen met Moederdag maar wat denk je van een taartje met bloemen? Of nog beter: Een taart dat op een pot vol bloemen lijkt? Om al die bloemen zelf te maken is een hele klus, zeker voor jongere kinderen. Weet je dat hier hele mooie en lekkere alternatieven voor zijn? Neem bijvoorbeeld de ouwel rozen van PRIMUS.DIRECT. In hun webshop vind je diverse kleuren en maten ouwel rozen en rozenblaadjes. Liever een andere bloem? Ze hebben ook ouwel margrieten in roze en wit. Moeders delen hun cadeautjes toch altijd met hun kinderen? Kinderen vinden cadeautjes nog leuker om te maken en te geven als ze het zelf ook mooi en lekker vinden, toch? Daarom gebruiken we marshmallows voor om de taart heen. Zo heb je snel een vrolijk en lekkere resultaa(r)t.

Dit heb je nodig voor een taartje van 12 cm doorsnee:

Voor het taartje:

4 M eieren

80 gram suiker

5 gram citroenrasp

20 gram custard

65 gram bloem

1 zakje vanillesuiker

Voor de banketbakkers crème:

2 M eieren

4 zakjes vanillesuiker

15 gram suiker

20 gram custard

230 gram melk

250 gram roomboter

70 gram poedersuiker

Voor de vulling en decoratie:

Aardbeienjam

Ouwel rozen

22 lange spekken (per stuk te koop bij bijvoorbeeld action)

 

En verder:

2 mixerkommen

magnetron bestendige bak

bakpapier

12 cm bakvorm 10 cm hoog of 2 lagere.

 

Zo ga je te werk:

Maak eerst de banketbakkersroom voor de banketbakkerscréme. Meng hiervoor de 2 eieren met de suiker en de vanillesuiker goed door elkaar.

Voeg 200 gram melk toe en roer ook dit er goed door.

Mix in een apart kommetje de custard met de overige melk tot alle klontjes opgelost zijn.

Voeg de custardmelk toe en roer het flink door.

Zet de kom in de magnetron en kook de banketbakkersroom tot het de gewenste dikte heeft. Mix het tussentijds een aantal keer even door.

Leg een velletje huishoudfolie op de banketbakkersroom. Laat het zo afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bedek de bodem van de bakvorm(en) met bakpapier. Bedek ook de zijkanten met een strook bakpapier die net wat hoger is dan de bakvorm.

Maak het biscuit. Hiervoor maak je eerst de mixerkom en …. vetvrij met een beetje citroensap.

Splits de eieren. Doe de eiwitten in de mixerkom samen met de helft van de suiker.

Doe de eigelen in een kom voeg de overige suiker en de citroenrasp toe.

Mix het eiwit stijf. Mix ook het eigeel tot het licht en romig is.

Voeg het eigeel toe aan het eiwit en meng ze voorzichtig met elkaar.

Zeef de custard en bloem boven de kom. Meng ook dit er voorzichtig door.

Doe het biscuitbeslag in de bakvorm(en). Zorg dat het ongeveer 1 cm onder de rand blijft.

Bak de biscuits laag in de oven in ongeveer 30 minuten gaar.

Laat ze ongeveer 5 – 10 minuten afkoelen in de bakvorm, haal ze daarna uit de bakvorm en laat het verder afkoelen.

Ga verder met de banketbakker crème. Mix de roomboter met de poedersuiker ongeveer 5 minuten tot het lichter kleurt.

Voeg de banketbakkersroom eetlepel na eetlepel toe. Mix de banketbakker crème in ongeveer 15 minuten tot een luchtige crème.

Snij de taart in 4 lagen.

Leg de eerste laag biscuit op een taartstandaard naar keuze.

Smeer met een mes een laagje jam op het biscuit.

Leg een tweede laag biscuit op de taart. Bedek deze met een laag banketbakkerscrème.

Leg een derde laag biscuit op de taart en smeer hier een laagje jam op.

Bedek de zijkanten en de bovenkanten met een royale laag banketbakkerscrème.

Smeer de zijkanten zo strak mogelijk af met hulp van de rechte achterkant van een mes.

Knip de spekken op maat en plak ze rondom tegen de zijkant van de taart aan.

Verdeel de ouwelrozen op de bovenkant van de taart. Vul lege plekjes op met groene blaadjes.

Spuit her en der tussen de bloemen wat extra banketbakkerscrème om de boel een beetje op te hogen 😉

 

Lintje om de spekken en klaar is je prachtige taart voor de allerliefste mama.

Tip:

Wat biscuitbeslag over? Bak er een half bolletje biscuit mee van ongeveer 6-10 cm doorsnee. Gebruik het bolletje op de bovenkant van je taart voor een mooi bol effect.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *