chocolade

Gespoten chocoladereepjes

Snel naar recept

Welke moeder houdt er nu niet van chocolade? Ik ken er niet één, geloof ik. Een recept met chocolade mag dan ook zeker niet ontbreken. Hoe leuk is het om je moeder te verrassen met zelf gespoten chocoladereepjes? Voor deze reepjes gebruikte ik kleine chocolade hartjes en heel veel verschillende sprinkles.

Keuzes… Keuzes… Keuzes…

Van welke chocolade houd jij of je moeder het meest? Het leuke aan deze gespoten chocoladereepjes is namelijk dat je het helemaal naar eigen smaak kunt maken. En wil je witte, pure of melk chocolade? Als je dat besloten hebt is het tijd om een tweede keuze te maken. Om de chocolade spuitbaar te maken gaan we het namelijk mengen met chocoladepasta. Ook daarin is de keuze weer enorm. Je kunt alle soorten pasta gebruiken die je wilt. Van hazelnootpasta en witte chocoladepasta tot kokospasta aan toe. Ga je voor de eerste keer spuitchocolade maken? Wil je nog even wat meer lezen over spuitchocolade? Lees dan dit recept voor makkelijke spuitchocolade eens door.

We zijn nog niet klaar met kiezen…

Hoeveel chocolade heb je nodig of wil je aan je moeder geven? Een reepje weegt al snel 30-50 gram, ik ben vergeten het na te wegen, oeps! Wil je dus een pot met 10 reepjes weggeven, dan heb je al snel 300 gram spuitchocolade nodig. Je hebt van de chocolade en de pasta allebei evenveel nodig. Laten we de 300 gram even aanhouden. Dat betekent dan dus dat je 150 gram chocolade naar keuze en 150 gram pasta naar keuze nodig hebt. Zelf heb ik 200 gram witte chocolade en 200 gram witte chocoladepasta gebruikt, meer of minder is natuurlijk altijd mogelijk.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Met onderstaande foto vind je het recept altijd makkelijk terug.

En nu los op de decoratie

Eigenlijk komt nu pas echt het allerleukste onderdeel! Het leukste onderdeel is natuurlijk het decoreren van de chocolade. Weet je dat jouw moeder van noten houdt? Kies er dan voor om haar favorieten noten te gebruiken. Wil je liever lieve, zoete reepjes maken? Kies dan net als ik voor leuke hartjes decoratie in lieve kleuren. Ik kocht deze chocoladehartjes rond Valentijnsdag bij een banketbakker, helaas kan ik ze online niet vinden. Een leuk alternatief zijn bijvoorbeeld de muskethartjes van HEMA.

Koemelkvrij

Heeft degene waar de chocolade voor is een koemelkallergie? Let er op dat je dan een koemelkvrije chocolade en chocoladepasta gebruikt. Het recept / de verhoudingen en de werkwijze veranderen niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *