chocolade·Geboorte

Geboorte chocolade cups met muisjes

Snel naar recept
Zo gemaakt, origineel om te geven, leuk om te krijgen en ook nog eens een top traktatie: ik heb het over geboorte chocolade cups met muisjes. Een perfect hapje in de kraamtijd maar ook heel erg leuk om met meerdere cups de voorletter van de kleine spruit te maken.
Look a like een ijsbonbon

Deze geboorte chocolade cups met muisjes zijn afgeleid van ijsbonbons. Ken jij deze goedkope chocolade cups die je in de supermarkt of bijvoorbeeld bij Wibra kunt kopen? Ijsbonbons worden gemaakt van chocolade die wat zachter is. Hierdoor is de bite niet zo hard. Ook smelt de chocolade eerder. Om dat ook bij deze cups voor elkaar te krijgen, voeg je kokosolie toe aan de chocolade. Heb je dat niet in huis, dan is zonnebloemolie ook goed. De chocolade krijgt hier niet alleen een bite door, het wordt ook vloeibaarder. Ik ga altijd op mijn gevoel af en voeg ongeveer een eetlepel kokosolie aan 200 gram chocolade toe. Het is verstandig om, zeker op warme dagen, deze cups in de koelkast te bewaren vanwege het sneller smelten van de chocolade.

Welke chocolade neem je?

Wanneer je deze cups gaat maken, maakt het niet zoveel uit welke chocolade je gebruikt. Heb je voorkeur voor wit? Wil je melk? Gek op puur? Of een combinatie van deze drie? Het kan allemaal. De enige regel waar je je aan moet houden is dat je geen reep chocolade moet gebruiken. Het mooiste en beste resultaat krijg je altijd met smeltchocolade. Zorg dat je de juiste hoeveelheid chocolade tempereerd en ga lekker aan de slag!

Hoeveel heb ik nodig?

Wie al even naar het recept is doorgescrold ziet dat er deze keer geen hoeveelheden aangegeven zijn. Het makkelijke van dit recept of idee is namelijk dat je er net zoveel kunt maken als je wilt. Om de letter s te maken, had ik 32 cups nodig. Per cup heb je ongeveer 15 gram chocolade nodig, dat betekend dat ik circa 500 gram chocolade nodig had. De hoeveelheid kan ook nog afhankelijk zijn van de cups die je gebruikt. Houd dus altijd rekening met een beetje marge. Smelt wat extra chocolade en zorg dat je meer cups klaar hebt staan dan je verwacht nodig te hebben. Ik heb deze cups in Duitsland gekocht, helaas kan ik ze nu even niet vinden. In Nederland worden ze verkocht door bijvoorbeeld Baktotaal en ook bij Geels, helaas wel in andere kleuren. Je hebt deze cups in een aluminium en papieren uitvoering. Deze roze zijn van papier gemaakt en bleven heel mooi in vorm.

Wil je dit idee opslaan op één van je Pinterest borden? Hieronder vind je twee afbeeldingen om op Pinterest te pinnen. Zo kan je dit artikel altijd makkelijk terug vinden.

Eerst de juiste letter / vorm maken

Voor deze geboorte letter had ik dus 32 cups nodig. Wil jij een andere letter maken dan kan het zomaar zijn dat je meer of minder cups en chocolade nodig hebt om het mooi en kloppend te maken. Zet daarom de letter alvast ‘in elkaar’ voordat je de chocolade gaat smelten. Zo kan je net zo lang met de cups schuiven tot je helemaal tevreden bent.

Decoreren

Wanneer de cups zo bij elkaar staan is het echt al een heel leuk cadeau. Persoonlijk vond ik het leuk om de letter nog verder te personaliseren met de naam van het meisje, wat bloemetjes en de leuke beertjes uitstekers van Koekatelier.

Koemelkvrij

Wanneer je rekening moet houden met een koemelkallergie is de keuze van chocolade flink ingeperkt. Je kan kiezen voor een pure chocolade zonder melk. En gelukkig wordt er tegenwoordig ook een koemelkvrije look a like van melkchocolade gemaakt, ook deze kan prima gebruikt worden voor dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *