Taarten

Lange vinger mokkataart

Snel naar recept

Het is vast geen verrassing dat ik (bijna) alles wat zoet is lekker vind. Er zijn echter een paar dingen waar ik net iets meer van houd dan van andere dingen. Mokkataart is één van mijn persoonlijke favorieten, heerlijk! Zeker nu het winter is en we in de keuken wat meer aangewezen zijn op krachtigere smaken. Een lekkere variatie op de klassieke mokkataart is deze heerlijke lange vinger mokkataart. Door de lange vingers mag de oven fijn uitblijven. Zo wordt het ook nog eens een snel en makkelijk no bake taartje.

Al eerder in een ander jasje gestoken

Lange vingers worden hier regelmatig in huis gehaald. Het handige is dat ze koemelkvrij zijn waardoor we ze allemaal mogen. Verder is het ook gewoon een lekkere snack en bovendien ook nog één waar je hele lekkere taarten mee kan maken. Jaren geleden heb ik al eens een advocaat lange vingertaart en een banaan-caramel lange vingertaart gemaakt. Deze taart is eigenlijk van hetzelfde ontwerp maar dan dus met een heerlijke mokkacrème. Door de lange vingers in sterke koffie te dopen worden ze wat sneller zacht. Dat is fijn omdat er in de mokkacrème niet genoeg vocht zit om de lange vingers zachter te maken.

Mokka crème met banketbakkersroom

Om een lekkere mokkacrème te maken, gebruiken we deze keer banketbakkersroom. Deze maak je eerst en wanneer het afgekoeld is klop je het samen met boter tot een heerlijke luchtige crème. De kans is groot dat wanneer de banketbakkersroom en boter net samen gemixt worden er schift ontstaat, klop in dat geval gewoon door: Het komt zeker goed! In het recept geef ik aan dat mokka extract extra toegevoegd kan worden, naar smaak. Maar let op! Wanneer je teveel mokka extract toevoegt kan de crème weer gaan schiften. Blijf in dat geval goed doormixen en voeg zonodig een extra klontje boter toe.

Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Onderstaande foto is daar heel erg geschikt voor en zorgt ervoor dat je dit recept snel en makkelijk terug kunt vinden.

Drip van ganache

De drip voor deze lange vinger mokkataart heb ik gemaakt met pure chocolade ganache. Ganache is niet veel meer dan een mengsel van gekookte slagroom waar chocolade ingesmolten is. In dit geval is pure chocolade het lekkerst omdat dit het meest kracht heeft en daardoor goed bij de mokkasmaak uitkomt. Deze ganache moet je goed laten afkoelen voor je het als drip gebruikt. Wanneer de ganache te dik is geworden kan je hem ongeveer 15 seconden in de magnetron verwarmen en daarna goed doorroeren. Herhaal dit wanneer de ganache nog steeds de dik is, maar wees alert op een te dunne ganache.

Koemelkvrij

In deze taart worden veel ingrediënten gebruikt waar ook koemelk in verwerkt is. Gelukkig zijn deze allemaal 1:1 te vervangen voor een koemelkvrij alternatief. In de eerste plaats gebruik je als boter een goede plantaardige roomboter vervanger. In plaats van slagroom gebruik je Soya Whipping. En in plaats van melk gebruik je havermelk. Let er ook bij de pure chocolade en chocoladepasta op dat je koemelkvrije producten gebruikt.

5 gedachten over “Lange vinger mokkataart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *