Kleine zoete verleidingen·Koningsdag / bevrijdingsdag

Thema 6: Feest in Nederland ~ Dag 4: Royal fudge

Oeh… Dit is echt de grootste traktatie van de week! Het is een echte caloriebom, je snij er daarom ook maar kleine stukjes van. En om die reden kan je er heerlijk lang mee doen. Dames en heren… Ik stel aan u voor, een heerlijke candybar: De Royal Fudge!

   DSC03400 met watermerk

 

DSC03390 met watermerk

Dit heb je nodig:

1 blikje gecondenseerde melk van Friese vlag

450 gram witte chocolade

125 gram kingsize ongezouten pinda’s

1 zak pinda M&M’s

1 zak chocolade M&M’s

Evt. Musketzaad in rood, wit en blauw en oranje

En verder:

Een bakblik van ci. 20 x 25 cm.

bakpapier

DSC03384 met watermerk

Zo maak je het:

Sorteer de rode, oranje en blauwe M&M’s uit beide zakken van de groene, gele en bruine. We gebruiken in dit recept alleen de rode, blauwe en oranje. Hou pinda en chocolade M&M’s uit elkaar.

Bekleed het bakblik met bakpapier.

Breek de chocolade in stukjes.

Doe de gecondenseerde melk in een pannetje en voeg de chocolade er aan toe.

Verhit dit, op een lage hittebron en al roerend, tot de chocolade helemaal gesmolten is.

Haal de pan van de hittebron en voeg de pinda’s toe.

Roer de pinda’s er goed door.

Voeg de pinda M&M’s toe en roer ook deze goed door.

Voeg als laatste 2 handjes chocolade M&M’s toe en roer ook dit goed door.

Doe het mengsel in het bakblik en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Zorg dat de bovenkant zo gelijkmatig mogelijk is.

Strooi de achtergehouden chocolade M&M’s over de fugde en eventueel wat musketzaad en druk dit iets aan.

Laat de fudge ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

Snij het daarna in kleine stukken van ongeveer 3 cm.

Bewaar het daarna bij voorkeur in de koelkast.

Dit recept is gebasseerd op een recept van Brenda Bakker (www.brenniescakehouse.nl)

DSC03389 met watermerk

Een gedachte over “Thema 6: Feest in Nederland ~ Dag 4: Royal fudge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *