Kleine zoete verleidingen·Sinterklaas

Extra grote anijskruidnoten

Snel naar recept

Heb jij weleens kruidnoten op die niet naar speculaas smaken? In mijn ogen zijn die twee onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Maar wacht maar tot je deze verrukkelijke extra grote anijskruidnoten gemaakt hebt! Voor mij zijn ze het bewijs dat kruidnoten met een ander smaakje ook heel lekker zijn.

Extra groot is extra lekker

Naar aanleiding van een supermarkt folder kocht ik dit jaar voor het eerst een zakje anijskruidnoten. De smaak daarvan viel mij een beetje tegen: te weinig een uitgesproken anijssmaak. En dus dacht ik: Laat ik zelf eens een poging wagen. Niet veel later kwamen er heerlijk knapperige extra grote anijskruidnoten uit de oven. Een slagje groter dan ik voor ogen had, maar verrukkelijk lekker! Heb jij nu liever een kleiner formaat? Dat is uiteraard ook mogelijk. Hou in dat geval de baktijd van deze gewone kruidnoten aan.

Wil je dit recept onthouden en een andere keer maken? Sla onderstaande foto op één van je Pinterest borden op zodat je het recept altijd makkelijk terug kunt vinden.

Anijs als smaakmaker

In plaats van speculaas kruiden gaat er door dit deeg gemalen anijszaad en heel anijszaad heen. Echt kruidnoten hebben een sterke speculaas smaak. Deze anijskruidnoten hebben een heerlijke rijke anijssmaak. Niet te, want als je teveel anijs toevoegd wordt het vies. Dan is de smaak zo overheersend dat het lijkt of je een hap zeep neemt ofzo.

Koemelkvrij

Om dit recept koemelkvrij te maken gebruik je een goede plantaardige roomboter vervanger. Tot voor kort gebruikte ik altijd VioBlock. Deze is echter niet bij ons op het dorp te koop. Daarom gebruik ik sindskort liever Blue Band met een gouden wikkel. Beide plantaardige boters zijn goede roomboter vervangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *