chocolade

Cuppuccino fudge

Snel naar recept

Het is tijd voor een snel klaar recept. Deze keer is het een heerlijke Cappuccino fugde. Die ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt ook verrukkelijk! Het allerleukste aan deze fudge is misschien wel het kleurverschil tussen de twee lagen. Daardoor ziet hij er niet alleen razend aantrekkelijk uit maar smaakt hij ook zo goed.

Een stevige koffie fudge

Beide lagen fudge maak je met chocolade. Het verschil zit hem uiteraard in de chocolade die je gebruikt. Voor de onderste laag heb ik ‘Pure Chocolade koffie Cacaonibs’ van het merk G’woon gebruikt. Deze geeft een subtiele koffie smaak af aan de fudge. Hou je van een stevigere koffie smaak dan kan je er voor kiezen om wat sterke koffie of mokkaextract toe te voegen aan deze laag. Zelf heb ik dit niet gedaan maar strooide ik wat koffienibs over deze laag. Deze nibs kocht ik ooit bij Bakzolder, maar helaas kan ik ze daar online niet vinden.

Een romige witte chocolade fudge

De tweede laag is gemaakt met een vegan witte chocoladereep. Om een stevige witte chocolade fugde te maken heb je meer chocolade nodig dan voor een pure chocoladefugde. Dit is ook wanneer je ganache gebruikt en heeft te maken met de samenstelling van de chocolade. Als richtlijn gebruik ik over het algemeen: Eén deel pure chocolade kan vervangen worden door twee delen melkchocolade en drie delen witte chocolade. In het geval van deze fudge, waar ik vegan witte chocolade voor kocht, lopen de kosten behoorlijk op. Daarom heb ik in dit geval geen drie delen maar twee delen witte chocolade gebruikt. Hierdoor is de fudge wat zachter en juist dat geeft ook wel weer een heerlijk romig mondgevoel.

Een perfecte finisching touch

Als finisching touch kreeg deze fudge mokkaboontjes, Café Noir en koffienibs. Deze benadrukken die heerlijk en subtiele koffie smaak nog eens extra. En het sluit ook perfect aan bij de romige witte chocolade laag. Deze fudge is, als je het aan mij vraagt, echt de lekkerste die ik ooit gemaakt heb! Al moet hij wel heel erg zijn best doen, want deze Kokos – Pecan fudge wat ook verrukkelijk!

Koemelkvrij

Zoals ik hierboven al laat doorschemeren is deze fudge door mij koemelkvrij gemaakt. Hiervoor gebruik ik onder andere gecondenseerde kokosmelk. Deze kokosmelk kan je, met een beetje geluk bij de Jumbo kopen. Ook is het te koop bij sommigen Toko’s. De reep Pure chocolade is van zichzelf koemelkvrij. In plaats van gewone witte chocolade heb ik Vegan witte chocolade van de Jumbo gebruikt. Café noir van Verkade is koemelkvrij, de meeste goedkopere / eigen merk varianten niet. Ook koffieboontjes zijn overwegend koemelkvrij.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Met onderstaande afbeelding is het recept altijd makkelijk te herkennen en terug te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *