Kleine koekjes·Voor en met kinderen

Crème zandkoekjes met paassprinkles

Snel naar recept

Ik wordt zo vrolijk van deze vrolijke Crème zandkoekjes met paassprinkles. Het zijn simpele zandkoekjes met daarop een simpele crème. Het strooien van de paassprinkles (ik gebruikte die van Dr. Oetker) maakt het helemaal af! Een super leuk en toegankelijk baksel om met kinderen te maken.

De basis herhalen

Ik houd ervan om Rosalie (en Steven inmiddels in mindere mate omdat hij zich te groot gaat voelen voor dit soort dingen) te laten zien dat je met een simpele basis heel veel verschillende dingen kan maken. Daarom bakken we ook zo graag zandkoekjes, maar hebben we weinig of nooit hetzelfde koekje in de trommel zitten. Het recept voor zandkoekjes is eenvoudig en met niet te veel verschillende ingrediënten. Wanneer je deze basis telkens herhaalt, zullen kinderen vanzelf het recept gaan herkennen. Bij lastigere snoepers/ eters kan het hen zelfs vertrouwen geven. Zo kan het net dat zetje in de rug zijn om toch dat koekje. dat er anders uitziet maar hetzelfde gemaakt is te proeven.

Eèn activiteit verdeeld over twee momenten

Voor het deeg van een zandkoekje heb je, naast het afwegen en kneden, weinig verdere stappen te maken. De spanningsboog bij veel kinderen is tenslotte niet zo heel groot en we houden het graag gezellig, haha! Na het afwegen en kneden kan het deeg gelijk in balletjes gerold worden. Laat het deeg wel goed koelen voor je ze in de oven bakt. Zo krijg je mooiere ronde, minder uitgelopen koekjes. Dat levert ook gelijk een mooi pauze moment op. Tijd om even buiten te spelen, naar school te gaan of zelfs een nachtje te slapen. Nadat de koekjes afgekoeld zijn komt dan het tweede en leukste moment: De koekjes versieren en opeten. Ik merk dat Rosalie en Steven regelmatig wat lastiger te motiveren zijn voor dit tweede moment. Het scheelt wel dat ze juist dit het leukst vinden. Hebben jullie kinderen dat ook?

Koekjes met een ander smaakje

Voor deze koekjes gebruikte ik dus mijn favoriete zandkoekjes recept. Deze keer gebruikte ik een theelepel citroenrasp als smaakmaker. Dat maakte ze net wat frisser en wat meer voorjaarsachtig, vond ik. Door maar één theelepel te gebruiken, is de citroensmaak subtiel aanwezig. Liever geen citroensmaakje? Natuurlijk kan je ook vanille of kaneel gebruiken voor de smaak.

Wil je dit idee opslaan op je Pinterest account? Onderstaande foto helpt je om het recept makkelijk terug te vinden.

Roze crème

De roze crème die op de koekjes zit wordt gemaakt door poedersuiker met boter en wat frambozensap te mengen. Hierdoor heeft de crème vooral een mooi roze kleurtje die goed bij de paassprinkles van Dr. Oetker past. De frambozensmaak is subtiel maar wordt, in combinatie met het koekje, wat versterkt. Om frambozensap te krijgen kun je wat verse of diepvries frambozen in een theezeefje uitdrukken. Heb je frambozensaus staan dan kan je dit ook gebruiken. Heb je geen frambozen maar wel aardbeien? Dan kan je de frambozen daarvoor vervangen.

Koemelkvrij

In deze koekjes wordt maar één koemelkrijk ingrediënt gebruikt en dat is de boter. Om deze koekjes koemelkvrij te maken moet je er erg in hebben dat je een plantaardige roomboter vervanger gebruikt. Mijn favoriet hierbij is de Roombeter van BlueBand. Voorheen noemde ik deze boter BlueBand met de gouden wikkel. Inmiddels heeft BlueBand de naam aangepast en het wikkel veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *