Hey… psssst! Heb je er erg in dat het komende zondag al moederdag is? Speciaal daarvoor komen er deze week drie recepten online. Op maandag, woensdag en vrijdag staat er een heerlijk recept voor je klaar. We beginnen de week met een leuk cadeau-recept. Welke moeder houdt er niet van chocolade? Welk kind heeft zijn moeder nooit een bos (zelf geplukte) bloemen gegeven? Vandaag laat ik je zien hoe je deze twee kunt combineren tot een eetbaar cookie bonbons boeket.
Verslavend lekker
Net voor kerst deelde ik het recept voor cookie bonbons met jullie. Zelf ben ik enorm fan van deze bonbons. De combinatie van chocolade en een koekje is echt verslavend lekker. Ook deze keer heb ik gekozen voor dubbele koffiekoekjes met speculoos. Allereerst omdat deze koemelkvrij zijn. En daarnaast vond ik er onlangs 4 rollen van in de voorraadkast. Deze koekjes hebben ook nog eens de juiste diameter voor deze bonbons. Is jouw moeder geen fan van deze koekjes? Oreo’s of mini stroopwafels zijn dan een goede keuze.
Transfersheets
De cookie bonbons die ik eerder maakte zijn gedecoreerd met sprinkels en fondant. Voor deze cookie bonbons heb ik een chocolade transfersheet van Anniesbakspulletjes.nl gebruikt. Eerder heb ik met deze sheets al eens cupcakes gemaakt. Er ligt nog een flinke voorraad van in de kast, waaronder deze leuke margrieten. De transfersheets kan je vullen met getempereerde chocolade. Na een uurtje in de koelkast verwijder je de chocolade uit de sheet en heb je een bedrukt chocolaatje.
Koemelkvrij
De cookie bonbons en de transfers zijn, bij het gebruik van koemelkvrije chocolade koemelkvrij. Zelf gebruik ik hiervoor pure smelt chocolade,deze is eigenlijk altijd koemelkvrij maar check het toch even voor je het gebruikt. De gebruikte witte chocolade is niet koemelkvrij. Dit is geen probleem als er geen sprake is van een koemelkallergie. Anders moet je ook hiervoor een koemelkvrije chocolade gebruiken.
Cookie bonbons boeket voor moeder
Ingrediënten
- 600 gram chocolade naar keuze; ik heb 500 gram pure chocolade en 100 gram witte chocolade gebruikt
- 125 gram fondant
- Groene en gele kleurstof
- 125 gram poedersuiker
- Beetje water
- 125 gram fijne kristalsuiker
- Cake drum 30 cm doorsnede
- Koek uitsteker in de vorm van een vaas of pot
Instructies
- Kleur 50 gram fondant groen en 25 gram geel. Tempereer de witte chocolade voor het vullen van de transfersheet.
- Leg de sheet op een snijplank.
- Doe de getempereerde chocolade in een boterhamzakje waar je een klein puntje van af knipt.
- Spuit de chocolade in de sheet.
- Tik met de snijplank een paar keer op je werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.
- Zet de snijplank in de koelkast en laat de chocolade zo uitharden.
- Verwijder na een uurtje de bloemen voorzichtig uit de sheet.
- Leg de koek uitsteker die je als vaas gebruikt op een stukje bakpapier op bijvoorbeeld een bord.
- Smelt en tempereer 300 gram pure chocolade.
- Vul de zes holletjes van cookie bonbons mal voor iets minder dan de helft met chocolade.
- Tik een paar keer op je werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.
- Druk in ieder holletje een gevuld koffieleutjes.
- Breng nog wat chocolade op de bovenkant aan en strijk het glad.
- Leg de cookie bonbons in de koelkast om uit te harden.
- Giet de overige chocolade in de vaas uitsteker en laat ook deze uitharden in de koelkast.
- Verwijder de bonbons uit de vorm, zodra ze voldoende uitgehard zijn. Maak de vorm dan schoon.
- Tempereer de overige chocolade en vul de vorm opnieuw met chocolade en een koekje.
- Laat ook deze chocolade uitharden in de koelkast.
- Doe de overbleven chocolade in een boterham zakje zodat je hier later de cookie bonbons mee kunt vastplakken op een ondergrond.
- Doe de fijne kristalsuiker samen met een paar druppels gele kleurstof in een bakje.
- Doe het deksel op het bakje en schud er flink mee heen en weer. Als dit niet werkt kan je de suiker met je vingers kleuren door de kleurstof met de suiker te wrijven.
- Maak de poedersuiker aan met weinig water zodat een dikke glazuur ontstaat.
- Smeer deze glazuur op de cake drum.
- Strooi de gele suiker over de glazuur.
- Verwijder de laatste cookie bonbons en de vaas uit de mallen.
- Smelt zonodig de overbleven chocolade opnieuw, tempereren is niet nodig.
- Verdeel de cookie bonbons over de cake drum.
- Ligt het naar je zin? Rol dan stengels van groene fondant.
- Leg de stengels op hun plaats, plak de cookie bonbons vast met wat chocolade.
- Vorm blaadjes van kleine balletjes groene fondant en snij er nerven in met een mesje.
- Rol witte fondant dun uit en steek margrieten uit met de uitstekers.
- Rol kleine gele bolletjes fondant uit tot hartjes en druk deze vast in de bloemen.
- Plak de chocolade margrieten op de cookie bonbons.
- Decoreer eventueel verder maar eigen inzicht met fondant bloemen en blaadjes en overgebleven chocolade margrieten.