Taarten·Voor en met kinderen

Cijfer koek taart

Hoewel de hype zo goed als over is, zie je hem nog regelmatig langskomen, dee koektaart of cookie cake. Voor Rosalie haar verjaardag maakte ik er ook weer eens één. Deze keer in het cijfer 5, want madam werd alweer 5 jaar. De cookie cake viel zo enorm in de smaak bij de visite. Hij is totaal anders de versie die ik 2 jaar terug maakte dus deel ik het recept uiteraard graag met jullie. Er is zelfs al door diverse mensen om gevraagd. Vanaf nu kunnen jullie dus allemaal aan de slag met dit recept. Om het jullie helemaal makkelijk te maken deel ik ook de templates voor de cijfer 0-9 en de letters a-z. Uit het cijfer 5 werden ongeveer 12 stukken gesneden. De downloads voor de templates vind je onderaan het artikel.

Dit heb je nodig voor 1 koektaart:
1 x het recept voor vormvaste vanille koekjes*
1,5 x het recept voor makkelijke Zwitserse room*
jam naar keuze
decoratie naar keuze
sprinkels naar keuze
*Deze hoeveelheden waren voldoende voor het cijfer 5.

En verder:
Template naar keuze
Mes
Bakplaat bekleed met bakpapier
Uitrollatjes 3 mm
Deegroller
Spuitzak met glad rond spuitmondje

Zo ga je te werk:
Print en knip de template uit die je nodig hebt.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak het koekdeeg volgens de beschrijving in het recept.
Rol het deeg uit met hulp van de deegroller en de uitrollatjes.
Het makkelijkst is om het deeg nu al in 3 gelijke delen uit te rollen en te koelen. Zorg dat de deegplak groot genoeg is voor de template.
Snij de vorm met het mes uit het deeg.
Leg het deeg op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak iedere koek in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat de koeken volledig afkoelen op een rooster.
Maak intussen de makkelijke Zwitserse room volgens de beschrijving bij het recept.
Laat de Zwitserse room ongeveer 5 minuten opstijven in de spuitzak met het gladde spuitmondje voor je de room op de koeklagen spuit.
Spuit doppen van de Zwitserse room op eerste koeklaag.
Verdeel een paar eetlepels jam in het midden van de room.
Leg de tweede koeklaag er op, druk hem ligt aan..
Spuit ook op deze laag een laag room en verdeel er daarna jam over.
Leg dan de laatste koeklaag er op en druk ook deze voorzichtig aan.
Spuit ook op de laatste koeklaag doppen room.
Breng eerst de grote decoratie aan, daarna de wat kleinere en als laatste de sprinkels.

Onderstaande documten kan je dowloaden en gebruiken als templates. Het is niet nodig om het hele document af te drukken, druk slechts de pagina of pagina’s af die je nodig heb.

14 gedachten over “Cijfer koek taart

  1. Goedemorgen

    Je geeft aan dat deze hoeveelheden genoeg zijn voor het cijfer 5.
    Ik wil een 4 en een 0 maken.

    Heeft u daar ook een inschatting van?

    Groetjes Karin

    1. Ha Karin,

      De templates van de cijfers zijn, op de één na, allemaal ongeveer even groot. Ik verwacht dat de hoeveelheid in het recept ook voldoende is voor de cijfers die jij noemt.

      Groetjes Adriënne

    1. Ha Lisa en Kelly,

      Dat valt best mee. De koek wordt wat zachter door de crème. Hierdoor is het wat makkelijker om te snijden. Natuurlijk gaat het niet zo makkelijk als een slagroomtaart, maar met een scherp mes en wat voorzichtigheid is het prima te snijden.

      Groetjes, Adriënne

        1. Ha Kelly,

          Bavarois / slagroom bevat meer vocht. Vocht trekt makkelijker in de koek. Je kunt de koek zeker vullen met bavarois, maar dan wordt hij wel sneller zacht.

          Groetjes Adriënne

  2. Hoi hoi
    Ik wil graag 2x het cijfer 1 maken
    Hoeveel heb ik dan nodig en hoeveel stukken haal ik er dan ongeveer uit?

    1. Hoi Miranda,

      Ik heb het cijfer 1 zelf nog nooit gemaakt. Als ik een schatting maak dan denk ik dat je het recept keer 1,5 moet doen. Ik denk dat je er 10 stukken uit kunt snijden. Maar zoals ik al aangaf, dit is een schatting.

      Groetjes, Adrienne

    1. Hoi Marianne,

      Oeps! Deze reactie is wel heel erg laat. Hopelijk heb je er toch nog iets aan: Het is heel goed mogelijk om dit recept een dag van te voren te maken. Voor het snijden van de koek is het juist fijn als je dit een dag eerder hebt gedaan, zo kan je netter snijden maar is de koek nog steeds lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *