chocolade·Kerst

Chocolade kerstkransjes

Soms heb je van die dingen… Die lukken niet als je het voor de eerste keer ga doen. En als je het dan nog een keer doe dan vraag je je af waarom het nu toch die eerste keer niet goed ging. Deze techniek is er daar 1 van… Waarom.. Waarom lukte het mij niet om jaren geleden mooie spuitchocolade te maken? Het antwoord weet ik denk ik wel… Ik voegde er teveel aan toe. Deze keer voegde ik alleen roomboter toe en tada… Hierbij heerlijke zelf gespoten chocolade kransjes. Kind kan de was doen ­čśë

dsc05465-met-watermerk

Dit heb je nodig:

100 gram roomboter

100 gram witte chocolade

100 gram melk chocolade

100 gram pure chocolade

groene en rode rolfondant

kerst discodip

En verder:

Spuitzak(ken)

spuimond(jes) 1M wilton of ander gekarteld spuitmondje

Bakplaat met bakpapier

magnetronbestendige bak

siliconen spatel

uitrolstok voor de fondant

uitsteker hulstblaadje

cocktailprikkertje

kwastje o.i.d.

dsc05469-met-watermerk

Zo ga je te werk:

Rol de groen fondant dun uit en steek met de uitsteker hulstblaadjes uit.

Rol van de rode fondant, tussen duim en wijsvinger, kleine bolletjes.

Klop de boter in ongeveer 3 minuten licht en luchtig.

Smelt 75 gram witte chocolade in de magnetron. Dit doe je door het telkens 20 seconden te verwarmen dan door te roeren en weer 20 seconden te verwarmen en door te roeren. Net zo lang tot alle chocolade gesmolten is. Zet de magnetron op ong. 750 watt.

Voel met je bovenlip hoe warm de chocolade is. Is de chocolade dezelfde temperatuur als je lip dan doe je hem nog even 10 – 15 seconden in de magnetron.

Snij de overige 25 gram witte chocolade in kleine stukjes.

Voeg dit toe aan de gesmolten chocolade en roer door tot de toegevoegde chocolade ook gesmolten is. Mocht de chocolade te hard terug koelen zet de bak dan max. 10 seconden in de magnetron terug.

Voel met je lip of de chocolade kouder dan je bovenlip is. Dan is de temperatuur goed. Laat hem anders nog even staan.

Voeg een theelepel roomboter toe en roer dit goed door de witte chocolade. De chocolade moet nu niet meer vloeibaar zijn en een piek hebben die niet wel mag omvallen maar niet mag uitvloeien. Voeg zo nodig nog wat meer roomboter toe.

Zodra alles goed gemengd is doe je de chocolade in een spuitzak met spuitmondje.

Nu kun je kransjes spuiten op het bakpapier.

Strooi wat dicodip op de kransjes.

Verdeel wat hulstblaadjes over de kransjes.

Maak, met een heel klein beetje water, de uiteinden van de hulstblaadjes nat.

Leg hier 3 rode bolletjes fondant op. Druk met de cocktailprikker een klein gaatje in de besjes.

Laat de kransjes in de koelkast opstijven.

Herhaal de bovenstaande stappen ook voor de melk en pure chocolade.

dsc05439-met-watermerk

dsc05451-met-watermerkdsc05459-met-watermerk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *