Slagroom is een heerlijke vulling voor in taarten en toetjes. Hij mag dan ook zeker niet ontbreken in de lijst met vullingen die op deze blog komen. Een basis slagroom kunnen we allemaal maken. De slagroom die ik bijna altijd gebruik is slagroom extra. Hier zit wat aan toegevoegd waardoor het nog lekkerder wordt!
Dit heb je nodig:
250 ml slagroom (minstens 35% vet)
1 zakje klop-fix
2 zakjes vanille suiker
1 eetlepel poedersuiker
100 gram mascarpone
Zo ga je te werk:
Klop de slagroom met de klop-fix en de beide suikersoorten tot hij lobbig is.
Voeg de mascarpone toe en klop tot de slagroom de gewenste dikte heeft.
Zet de slagroom tot gebruik in de koelkast.
Schift slagroom vaak bij jou?
Misschien heb je iets aan deze tips:
Koop slagroom een paar dagen van te voren en zet het op het koudste plaatsje in je koelkast: Onderin, zo ver mogelijk naar achteren.
Gebruik een rvs kom om de slagroom te kloppen.
Zorg dat de kom en klopper goed schoon is.
Zorg dat de kom goed koud is. Zet hem eventueel een half uurtje in de diepvries.
Zorg dat je slagroom met minstens 35 procent vet gebruik.
Overige tips:
Gebruik vanillesuiker en geen vanillinesuiker. Vanillinesuiker is gemaakt van synthetische vanille en niet van natuurlijke vanille. Hoewel een kwestie van smaak: Ik proef het verschil en vind de goedkope vanillesuiker van SUF voor in slagroom niet lekker.
Roer de mascarpone alvast los voor je het toevoegt aan de slagroom.
4 gedachten over “Slagroom extra”