Kleine koekjes

Chocolade – Marshmallow koekjes

Snel naar recept

Bij de herfst horen warme drankjes. Koffie, thee en chocolademelk. Heerlijk even opwarmen na een frisse wandeling. Heb jij ook dat je niet kan kiezen tussen die drie? Ik heb de oplossing: Neem een kop koffie of thee met een chocolade-marshmallow koekje. Een heerlijk knapperig chocolade koekje met een zachte en zoete marhsmallow vulling. Ze hadden ook hot chocolate cookies kunnen heten. Door het deeg gaat namelijk een zakje ‘Hot chocolate’ van Nestlé.

Deze zakjes geven een heerlijke en subtiele chocolade smaak aan de koekjes. Vorig jaar in november trakteerde Rosalie op zulke aan de meesters en juffen. Inmiddels is het weer bijna 5 november en mag ze weer trakteren. Ik vind het altijd leuk om lekkere en leuke traktaties te verzinnen. Het betekend ook dat je af en toe ergens een restje van heb. En die restje maak ik dan het liefst op in een baksel. Zo kwam ik ook op het idee om deze chocolade-marshmallow koekjes te maken.

Kleine hoeveelheid, groot voordeel

Met dit recept maak je 8 koekjes. Dat is niet veel, hé? Gelukkig kan het recept makkelijk verdubbeld worden 😉 Zelf loop ik er regelmatig tegen aan dat de hoeveelheden die ik uit een recept haal, toch te veel blijkt te zijn voor ons vieren. Eten we dagenlang cake of taart. Met name taart komt dan nog weleens je neus uit. Dan heb ik echt liever een kleiner recept. Ideaal! Het voordeel daarvan is voor mij ook nog eens, dat ik zo meer recepten kan proberen en ontwikkelen. Vind jij 8 koekjes echter de moeite niet, vermenigvuldig dan alle ingrediënten en bak 16, 24, 48 of zelfs 80 koekjes.

Koemelkvrij

Dit recept is ook koemelkvrij te maken. In dat geval gebruik je geen roomboter, zoals bij de ingrediënten aangegeven staat. Je kunt dit vervangen door een harde plantaardige boter zoals FloraPlant of Wajang. Mijn voorkeur heeft FloraPlant, omdat de smaak daarvan het dichtst bij een roomboter smaak komt. Daarnaast wordt er een zakje ‘Hot Chocolate’ van bijv. Nestlé gebruikt. Dit kan je ook vervangen door cacao en poedersuiker, dit staat ook bij de ingrediënten aangegeven. Als laatste wordt er voor deze koeken witte chocolade gebruikt. Deze kan je helemaal achterwegen houden of vervangen voor vegan witte chocoalde of rijstmelkchocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *